F-35 ve F-16 jetlerinin üreticisinden Türkiye kararı

F-35, F-22, ve F-16 gibi savaş uçaklarının üreticisi Lockheed Martin şirketi, Türkiye düzenlenecek IDEF'23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na katılacak.

GİRİŞ 06.06.2023 08:21 GÜNCELLEME 06.06.2023 09:13
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Türk savunma ve havacılık sanayii, 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında düzenlenecek IDEF'23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nda gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Birçok yurtdışı katılımcıya da ev sahipliği yapacak IDEF’23 Fuarı’nın önemli konukları olacak.

ABD'li Lockheed Martin şirketi de bu yıl IDEF'23 Fuarı'na katılım sağlayacak. CAATSA yaptırımları sonrası baş gösteren F-35 ambargosunun ardından IDEF'e oldukça dar kapsamlı bir katılım gösteren Lockheed Martin, bu yıl katılımını genişletecek.

Lockheed, IDEF'23 için 70 metrekareden daha büyük bir alan kiraladı. Şirket, fuar sırasında ölçeklendirilmiş modeller üzerinden ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirecek. Lockheed Martin'in tanıtacağı ürünler arasında, Türkiye'nin satın alma talebinde bulunduğu F-16 Blok 70 (Viper) savaş uçağının da olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: SAVUNMASANAYİST
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 40
  • OKUR 10 ay önce Şikayet Et
    Red edin. katılmayın
    Cevapla
  • Alparslan 10 ay önce Şikayet Et
    Ret etmeye gerek yok orada ürünlerini sergilerken yer parası verecekler biz ona bakalım gerisini satın alacak ülkeler düşünsün
    Cevapla
  • Sen ben 10 ay önce Şikayet Et
    Ona yürek ister
    Cevapla
  • medo 10 ay önce Şikayet Et
    Onlar akılları sıra bizi oyalıyorlar, oyaladıklarını zannetsinler KAAN yakında uçmaya başlar o zaman o uçakları münasip bir yere park etsinler. Aslında iyilik bile yapıyorlar, maalesef biz millet olarak, olaylar hakkında önceden öngörüde bulunup uzun vadeli stratejiler geliştiremiyoruz, ancak mecbur kalınca bir çözüm üretmeye çalışıyoruz. Buda onlardan biri olur.
    Cevapla
  • Teoman 10 ay önce Şikayet Et
    Uçaklarımıza silah vermiyorlardı. Şu an orta menzili balistik füzelerimizde kullanılan motorlar artık yerli. Üzülme yakında yerli uçak motoru da yapılır. Şu anda geliştirme ve test aşamasında. Güvenli uçuşu sağlamak için test aşaması uzun sürmektedir.
    Cevapla
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    Alpaslan sen 198 milletin çocuğusun galiba
    Cevapla
  • Alparslan 10 ay önce Şikayet Et
    Motor vermezlerse ne yapacaksınız dediğine göre başka milletin çocugusun Allah'ın izniyle hepsi hallolur ABD olmaz İngiliz olur o olmaz Ukrayna olur o olmaz Rusya Çin olur bunlar dünyada engel değil artik bu yorumum Kkkk denilen şahsa
    Cevapla
  • Kkkkk 10 ay önce Şikayet Et
    Kaana motor vermezlerse ne yapacaksınız
    Cevapla
  • erdinc can 10 ay önce Şikayet Et
    Ne f16 ne de f35 hiçbiri alınmamalı derhal hürjet versiyonların f16 yenileştirmeleri ve kızılelma versiyonları seri üretime geçirilip mali kaynakları yerli milliye yöneltilmeli. Onların bize teslim edecekleri tarihten önce zaten biz üretmiş oluruz daha iyisini
    Cevapla
  • coban 10 ay önce Şikayet Et
    bakalim fuarda bu kez kimleri dolandiracaklar.. satarken iyi.. parayi alirken iyi.. sonrada bir sebeb bulup vermeyiz derler.. bakalim hangi ülke bu sefer magdur olacak ??!
    Cevapla
  • Cengiz 10 ay önce Şikayet Et
    Hazır katılırken F - 16 'larımızı da getirsinler artık .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı