Birleşik Krallık'ın Türkiye'ye atadığı ilk kadın Büyükelçi, görevine başladı

Birleşik Krallık'ın Türkiye'ye atadığı ilk kadın Büyükelçi Jill Morris, "Bu göreve gelen ilk kadın olmaktan ve Türkiye'nin 100'üncü yılını kutladığı bu çok özel yılda görevime başlamaktan büyük gurur duyuyorum" dedi.

GİRİŞ 06.06.2023 13:17 GÜNCELLEME 06.06.2023 14:03
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Birleşik Krallık'ın Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Türkiye'deki ilk birkaç ayının ardından il açıklamasını yaptı.

Türkiye'nin 100. yılını kutladığı bu özel yılda görevine başlamaktan büyük gurur duyduğunu söyleyen Morris, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek için çalışacaklarını belirtti.

Twitter hesabından video paylaşan Morris, "Türkiye'deki ilk birkaç ayımın ardından ilk video mesajımla size 'merhaba' demek istedim" notunu yazdı.

Konuşmasına Türkçe, "Merhaba, ben Jill Morris, yeni Birleşik Krallık Büyükelçisi" diyerek başlayan Morris, "Birleşik Krallık'ın Türkiye'deki 82'nci büyükelçisiyim. İlk büyükelçimiz Sir William Harborne, 1583'te, yani yaklaşık 440 yıl önce atanmıştı. Bu göreve gelen ilk kadın olmaktan ve Türkiye'nin 100'üncü yılını kutladığı bu çok özel yılda görevime başlamaktan büyük gurur duyuyorum. Öncelikle 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen herkese taziyelerimi tekrar sunmak isterim. Birleşik Krallık, deprem felaketinin başından beri Türkiye'nin yanında ve olmaya devam edecek. Geçmiş olsun Türkiye. Türkiye, Birleşik Krallık için vazgeçilmez bir ortaktır. Halihazırda mükemmel ilişkilerimiz var ve önümüzdeki yıllarda bu ortaklığı daha da güçlendirmek ve her iki ülkeyi daha güvenli ve müreffeh hale getirmek için çalışmayı dört gözle bekliyorum. Son derece zengin tarihi, lezzetli mutfağı ve tabii ki Türk halkının ünlü misafirperverliği ile Türkiye'ye her zaman hayranlık duymuşumdur. Şimdi sizlerin görüşünü duymak isterim. Neler yapmalı, nereleri görmeliyim? Bu harika ülke hakkında daha çok şey öğrenirken nereleri ziyaret etmeliyim sizce? Önerilerinizi bekliyorum. En yakın zamanda tekrar görüşmek üzere" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 8
  • Erdoğan 10 ay önce Şikayet Et
    Erdoğan kadın i böyle adam eder
    Cevapla
  • Hüseyin H 10 ay önce Şikayet Et
    Önce Diyanet işlerine git orada müslüman ol,dünya şahit olsun islam'a girdiğine
    Cevapla
  • Gurbetci66 10 ay önce Şikayet Et
    Fidani kandirmak icin yolamislar)))
    Cevapla
  • hasan ekim 10 ay önce Şikayet Et
    Avrupa birliğinden çıkan İngiltere'yle Avrupa birliğinden yolunu ayıran ülkemizin işbirliği sonucu her iki ülkede kazançlı çıkacaktır. İnşallah ülkemizde bu büyük elçi gibi yetenekli hanım büyük elçilere sahip olur ve gittikleri ülkelerin diliyle konuşarak ülkemizin tanıtımına katkıları olur. Yıllar önce Azerbaycan'a gittiğimde Ülkemizin elçiliği pazar günü kapalıyken onlarınki açıktı.
    Cevapla
  • Hoca 10 ay önce Şikayet Et
    MI6'nın başına geçecek bir sonraki ismi staja göndermişler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik