Mısır sahilinde köpekbalığı saldırısına uğrayan Rus öldü

Mısır'ın Hurgada tatil beldesinde yüzen 23 yaşındaki Vladimir Popov isimli Rus, köpekbalığı saldırısına uğrayarak feci bir şekilde can verdi. Popov, köpekbalığı tarafından parçalandığı esnada, "Baba" diye bağırdı.

GİRİŞ 08.06.2023 21:42 GÜNCELLEME 09.06.2023 01:42
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Mısır'ın Hurgada kentinde Dream Beach'te tatil yapan Vladimir Popov isimli 23 yaşındaki Rus gence köpekbalığı saldırdı. Halk plajında denize giren turist, kıyıdan uzak bir noktada uğradığı saldırı sonucu tüyler ürperten bir şekilde hayatını kaybetti. Öte yandan saldırıdan kurtulmaya çalışan Rus kurban, çevredekilerden çığlık atarak yardım isterken, kimsenin gence yardım etmediği görüldü. 

Saldırıdan hemen sonra olay yerine gelen bir dalgıç, yakındaki bir otelden bir cankurtaran tarafından alarm verilmesi üzerine insanların yardıma koştuğunu, ancak kendisine zamanında ulaşamadığını söyledi.

"BABA" DİYE BAĞIRDI

Videoda, köpekbalığının ona saldırmadan önce etrafından dolaşırken genç adamın çaresizce "Baba, baba" diye bağırdığı görülüyor.

KÖPEKBALIĞI YAKALANDI

Saldırının ardından güvenlik güçleri köpekbalığını yakaladı ve Popov'un cansız bedeniyse sudan çıkardı. Saldırı anı kıyıda bulunanlar tarafından anbean kayıt altına alındı.

RUS KONSOLOSLUĞU SALDIRIYI TEYİT ETTİ

Rusya'nın Hurgada Konsolosluğu tarafından Telegram'dan yapılan açıklamada, "Hurgada'da bulunan Rus vatandaşlarının dikkatine. 8 Haziran'da, Hurgada (Dream Beach'te) bir Rus, köpekbalığı saldırısında öldü. Hurgada'daki Rus konsolosluğu, Rus vatandaşının ailesine ve yakınlarına taziyelerini sunuyor" ifadeleri kullanıldı. Konsolosluk, Rus turistleri denize girdiklerinde dikkatli olmaya ve yerel makamlar tarafından konulan yüzme yasaklarına harfiyen uymaya çağırdı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Saldırının olduğu plaj güvenlik gerekçesiyle kapatılırken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mısır Çevre Bakanlığı, Facebook'ta yayınladığı bir açıklamada, plaja giden kişinin ölümünden bir kaplan köpekbalığının sorumlu olduğunu, kurbanın ayrıntılarını vermeden söyledi.

Bakanlık ve diğer yetkililerden bir ekibin köpekbalığını yakalamayı başardığı belirtilirken, yerel makamların saldırı alanına yakın çok sayıda plajda yüzme, şnorkelli yüzme ve diğer su sporları faaliyetlerini yasakladığı belirtildi.

MISIR'DA YAŞIYOR

Rusya'nın TASS haber ajansı, öldürülen Vladimir Popov'un 1999 doğumlu olduğunu, Mısır'da yaşadığını ve turist olmadığını bildirdi.

EN TEHLİKELİ TÜR

Kaplan köpekbalığı, Kızıldeniz'de bulunan 44 çeşit köpekbalığının en tehlikeli türü olarak gösteriliyor.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 33
  • hbr 10 ay önce Şikayet Et
    köpek balığı insana saldırınca dehşet olay oluyor insanlar köpek balığına saldırınca spor oluyor hobi oluyor.
    Cevapla
  • Salih Tuğra 10 ay önce Şikayet Et
    Köpekbalıkları, soğuk suları severler. Kızıldeniz ise oldukça sıcaktır. İklim değişiklikleri, denizlerdeki canlıların kökünü kurutmamız, kirlilik gibi bir çok nedenden dolayı bu gibi durumlarla sıkça karşılaşabiliriz. Hatta iç deniz olan Ege, Karadeniz, Marmara, Adriyatik gibi denizlerde bile.
    Cevapla
  • Bize ait olanlar: 10 ay önce Şikayet Et
    Gençle ilgisi yok ama... GayriMüslümler, dünyanın en zengin deniz canlıları grubuna sahip olan Kızıldenizi de kirletiyor. Para için o bölgenin ahlakı da değişiyor.
    Cevapla
  • Aytek 10 ay önce Şikayet Et
    Yüzerken az halktan uzaklaşıp ilerde kafa dinliyorduk. Bundan sonra zor gibi. Akdeniz yüzme keyfi yara aldı
    Cevapla
  • Serhan41 10 ay önce Şikayet Et
    Balığın itlaf edilmesinin sebebi, o kısmı yer belleyip başka insanlara da saldırmasını engellemek. aynı köpek balığı 4. kişinin de ölümüne sebep oldu diye bir haber olur mu acaba?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı