NATO, AKKA'dan çekilen Rusya'yı kınadı

NATO, Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'ndan (AKKA) çekilen Rusya'yı kınadığını duyurdu.

NATO, AKKA'dan çekilen Rusya'yı kınadı
NATO, AKKA'dan çekilen Rusya'yı kınadı
GİRİŞ 09.06.2023 18:29 GÜNCELLEME 09.06.2023 19:24
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

NATO'dan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın uzun yıllardır anlaşmadan kaynaklı yükümlülüklerine uymadığı vurgulandı.

"GÜVENLİĞİ BALTALAYAN BİR DİZİ EYLEMİN SONUNCUSUDUR"

Açıklamada, "Rusya'nın AKKA Antlaşması'ndan çekilme kararı, Avrupa-Atlantik güvenliğini sistematik olarak baltalayan bir dizi eylemin sonuncusudur." denildi.

'RUSYA'YI DEFALARCA ANTLAŞMAYA UYMAYA ÇAĞIRDIK'

"Rusya'yı defalarca antlaşmaya uymaya çağırdık" denilen açıklamada, "Rusya yapıcı bir şekilde devreye girmedi ve tam uyum yönünde adımlar atmadı. Müttefikler, Rusya'yı taahhütlerini ve yükümlülüklerini yerine getirmeye ve geri çekilmesinden önce kalan süreyi kararını yeniden gözden geçirmek için kullanmaya çağırıyor." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, müttefiklerin konvansiyonel silah kontrolüne olan taahhüdünün yinelendiği belirtilerek, "Müttefikler, Rusya'nın AKKA Antlaşması'ndan çekilmesinin sonuçları ve bunun İttifak'ın güvenliği üzerindeki etkisi konusunda danışmaya devam edecekler." değerlendirmesi yapıldı.

Putin imzaladı: Rusya AKKA'dan ayrılıyor - Haber 7 DÜNYA

Tarafların konvansiyonel güçlerine sınırlamalar getiren AKKA, NATO ve Sovyetler Birliği arasında 1990'da Paris’te imzalanmıştı.

Rusya, 2015'te AKKA'daki katılımını durdurma kararı almıştı. Devlet Başkanı Vladimir Putin, AKKA'nın feshedilmesine yönelik süreci geçen ay başlatmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    rusyanın çok umrunda sanki bu
    Cevapla
  • mert 10 ay önce Şikayet Et
    yalvardiniz yalvardiniz bes.para etmedi simdide kedinin ulasamafigi ete pis dermiscrsine gülünc haldesiniz zaten hepiniz kafirlerin arka bahcesiniz katlimacilar gurubusunuz!!!
    Cevapla
  • malatya balabanlı 10 ay önce Şikayet Et
    Hangi kına hint kınası kullansınlar . Kınamış sanki bir şey yapmışlar .
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Bu sıralar Türk-Rus-İran birlikteliğini bozmak için çok çaba sarfedilecektir. İran'la dalaşıp "Güneydoğuya NATO/ABD askeri getirme" senaryoları, Ukrayna'yı kaşıyıp Montrö'yü delme çabaları, İdlip'te ya da ÖSO bölgesinden Türk Rus uçak/tanklarına ateş edilmiş havası yaratmalar vs vs
    Cevapla
  • konyalı 10 ay önce Şikayet Et
    kınanacak varsa oda NATO ve Amerika
    Cevapla
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı