Mark Milley: Dünya çok ciddi krizlerle karşı karşıya kalacak!

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, dünyada Soğuk Savaş dönemindeki gibi iki süper gücün değil, üç süper gücün olduğunu belirtti. Milley, "Çok kutuplu bir ortamda yaşadığımız giderek daha açık hale geliyor" dedi.

Mark Milley: Dünya çok ciddi krizlerle karşı karşıya kalacak!
Mark Milley: Dünya çok ciddi krizlerle karşı karşıya kalacak!
GİRİŞ 11.06.2023 06:31 GÜNCELLEME 11.06.2023 06:31
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley, Ulusal Savunma Üniversitesi mezunlarına yaptığı konuşmada, bugün dünyada Batı'nın iddia ettiği gibi bir değil üç süper güç olduğunu söyledi.

ABD ve Rusya'nın yanı sıra Çin'in de dünyanın siyasi haritasında yerini aldığına dikkat çeken Milley, "Artık en az üç süper gücün (ABD, Çin ve Rusya) bulunduğu çok kutuplu bir uluslararası ortamda bulunduğumuz giderek daha açık hale geliyor" ifadelerini kullandı.

Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra ABD'nin uzun bir süre tek süper güç olduğunu, ardından Rusya ve sonra da Çin'in geldiğini belirten Milley, 10 ila 15 yıl içinde dünyanın 'çok ciddi' zorluklar ve krizlerle karşı karşıya kalacağına işaret etti.

Bunun yanında ABD ile Sovyetler Birliği arasındaki çatışmanın ciddiyetsiz kalacağını dile getiren Milley, "Üç süper güç iki süper güçten çok daha zordur" dedi.

Milley, "Bazı bölge ülkelerinin kendi bölgelerinde oynadığı rolü artırmaya başlaması ve ön plana çıkması durumu daha da karmaşık hale getiriyor. İlerleyen dönemde bazıları süper güç statüsü talep edebilecek" diye ekledi.
 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • erhan 10 ay önce Şikayet Et
    Yeni ön plana çıkan Türkiye diyemiyor konuşmasına dikkat etmesi lazım
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Ukranayï yem olarak kullandı rusyayi zayiflati buyuk sytn
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    kahrolsun ABD ve yandaşları
    Cevapla
  • Gasap haydo 10 ay önce Şikayet Et
    Ah yazık zounuza gidiyor belli. Uyduruk savaşlarla kendinizi süper güç ilan edip dünyayı boş sandınız
    Cevapla
  • yeke 10 ay önce Şikayet Et
    Direk Türkiye diyemiyorsun yani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Alex de Souza sürprizi! Anlaşma sağlandı: Süper Lig'e geri dönüyor