Dendias'tan Erdoğan itirafı: Hayatım boyunca unutamayacağım

Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias; 2020 yılında yaşanan krize değinerek Erdoğan'ın o hamlesini hayatı boyunca unutmayacağını söyledi.

GİRİŞ 12.06.2023 15:53 GÜNCELLEME 13.06.2023 08:59
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Yunanistan ikinci kez seçimlere doğru giderken, yeni dönemde Türkiye ile ilişkilerin devam ettirilmesi gerektiğine dair analizler yapılıyor.

Kathimerini'ye bir röportaj veren Yunanistan'ın eski Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile ilişkilerde fırsat penceresinin açık kalması gerektiğine dikkat çekti.

"TÜRKİYE'NİN 'ORUÇ REİS' ÇIKIŞI BİZİ SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRDİ"

Dendias, 'Mavi Vatan' sözlerinin ortaya çıkardığı endişeden bahsetti. Türkiye ile yaşanan gerilimlere değindi.

Dendias, 2020 yılında gerçekten savaşın eşiğine gelindiğini belirtti. Ağustos 2020'de sismografik araştırmalar için 'Oruç Reis' çıkışının kendileri için nasıl büyük bir felaket olduğunu anlattı.

"MİÇOTAKİS'İN ABD SENATOSUNDAKİ SÖZLERİ SONRASI ERDOĞAN KÖPRÜLERİ ATTI"

Durumdan dolayı bir kaza yaşanmaması için mücadele ettiğini anlatan Dendias, unutamayacağı bir diğer anın ise Erdoğan'ın köprüleri attığı gün olduğunu söyledi.

Dendias, Yunanistan'ın eski Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Senatosunda 'Türkiye'ye F-16 satışı yapmayın!' demesinin ardından Başkan Erdoğan'ın 'Artık benim için Miçotakis diye birisi yok' sözlerini hatırlattı.

Dendias, Haziran 2022'de İspanyanın başkenti Madrid'de gerçekleşen tarihi NATO Zirvesi'nde yaşananların perde arkasını da anlattı.

Bu olaydan sonra Madrid'deki zirvede Erdoğan ile görüşmek istediğini söyleyen Dendias, eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirmek için Erdoğan'dan izin istediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da görüşmeye onay verdiğini belirtti. 

"TÜRKİYE ULUSLARARASI İLİŞKİLERDE DE YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMAK İSTİYOR"

Kathimerini, 'Dendias: Erdoğan ile Madrid'de bilinmeyen dörtlü' başlığıyla sunduğu röportajda sorulan sorulardan biri, "Yeni Erdoğan hükümeti kuruldu. Bu hükümeti nasıl değerlendirirsiniz?" oldu.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sadece iç politikada değil, Türkiye'nin uluslararası ilişkilerinde de yeni bir başlangıç yapmaya çalıştığı aşikar. Bu yeni başlangıç noktasının hangi yönde ilerleyeceği konusunda bir sonuca varmak için elbette çok erken" diyen Nikos Dendias, şöyle devam etti:

"Bu konudaki can alıcı soru, Erdoğan'ın bundan sonra 21. yüzyıl Türkiye'si için ne istediğidir. Bu cevaplanmayı bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa ve Yunanistan ile yakın ilişkiler arzulayan müreffeh bir Türkiye seçeneğini seçmesini isterim. İradesini komşularına empoze etmeye çalışan 'süper güç' benzeri bir ülke seçeneğini değil."

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 43
  • Murat 10 ay önce Şikayet Et
    yani demek istiyorki batının emrine amade olunursa batının tercihi gerçek olur,
    Cevapla
  • Türkmen Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Türk Ordusu için Atina'ya girmek, Lefkoşa'ya girmekten daha kolay! Bunu bile bile gevezelik yapan bir Yunan var. Zavallı ödlekler ve kovboy soytarılara güvenen cahiller! Hiç olmazsa milletinizi düşünün ve 400 yıl Türk egemenliğinde yaşadığınız tarihi bir an bile olsun unutmayın!
    Cevapla
  • Doğan 10 ay önce Şikayet Et
    Siz kendinizi birşey zannediyorsunuz, aklınızca kendinizi Türkiye ile kıyaslıyorsunuz ama sizde biliyorsunuz ki bir hiçsiniz. Tek başınıza plan bile yapamıyorsunuz. Hep bir ABD ye Ab ye yamanma çabası içindesiniz. Özetle dengimiz değilsiniz.
    Cevapla
  • komşi komşi 10 ay önce Şikayet Et
    komşi iyi geçinelim ABD gazına gelmeden Ege gazı hepimizi de yeter müreffeh 2 ülke için.
    Cevapla
  • Türkiye Yüzyılı* 10 ay önce Şikayet Et
    Sırplar ve Kosovalı arnavutlar arasında barışcıl müzakareler yapılarak Balkan Birliği adımları atılmalı.Türkiyenin enerji ve ticaret merkezi haline gelmesi durumunda Balkan ülkelerinin yıllarca modern Ab ye girmek için beklemelerine gerek kalmayacak bu büyük fırsatı özellikle sırplar kaçırmamalı!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eurovision'dan skandal Filistin kararı! Sertap Erener yine de gidecek mi?
Yıldızların altında tarihi yolculuk