FBI izleme listesindekilerin yüzde 98’inin Müslüman olduğu ortaya çıktı

ABD’deki Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayımlanan rapor, FBI izleme listesindeki kişilerin yüzde 98’ninin Müslüman olduğunu ortaya koydu.

FBI izleme listesindekilerin yüzde 98’inin Müslüman olduğu ortaya çıktı
FBI izleme listesindekilerin yüzde 98’inin Müslüman olduğu ortaya çıktı
GİRİŞ 13.06.2023 22:43 GÜNCELLEME 13.06.2023 22:43
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD’deki Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayımlanan rapor, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) izleme listesindeki kişilerin yüzde 98’ninin Müslüman olduğunu ortaya koydu.

FBI, Delaware Üniversitesini aradı

CAIR, "Yirmi Yıl Çok Fazla, FBI’ın İzleme Listesini Durdurmak için Çağrı" başlığıyla FBI’ın Müslümanları hedef alan terörizm tarama veri tabanının detaylarını içeren rapor yayımladı.

Raporda, FBI izleme listesinin 2019 sürümünün İsviçreli bir bilgisayara korsanı tarafından tesadüfen ele geçirilip çevrim içi ortama yüklendiği ve 1,5 milyondan fazla veri girişinin kapsamlı analizinin yapıldığı aktarıldı.

EN SIK GEÇEN İLK 50 İSMİN TAMAMI MÜSLÜMAN İSİMLERİ

FBI veri tabanında sadece "Muhammed" ve "Ali" isimlerinin farklı telaffuzlarıyla birlikte 350 binden fazla kez geçtiği belirtilen raporda, en sık geçen ilk 50 ismin tamamının Müslüman isimleri olduğu kaydedildi.

'FBI'IN BİR SONRAKİ HEDEFİ MÜSLÜMANLAR OLMAYACAK'

Raporda, incelenen izleme listesi veri tabanındaki 1,47 milyondan fazla veri girişinin yani toplam verinin yüzde 98’den fazlasının Müslümanları ilgilendirdiği vurgulandı.

FBI'ın gizli izleme listesinin 20 yıldır Müslüman topluma sıkıntı ve korku getirdiğine dikkat çekilen raporda, "Fakat FBI'ın bir sonraki hedefi Müslümanlar olmayacak. Terörle savaşın oluşturduğu pusun kalkmasıyla birlikte FBI'ın gizli listesi bir gün yeni bir hedef bulacak. Sıradaki hedefler Amerikalı dostlarımız olacak ve bu rapor onlara bir uyarı niteliğinde." ifadeleri yer aldı.

FBI'ın izleme listesindekilerin yüzde 98'inin Müslüman olduğu ortaya çıktı  - Son Dakika Haberleri

MÜSLÜMAN BAŞKAN RAMAZANDA DÜZENLENEN İFTAR ORGANİZASYONUNDAN ÇIKARILMIŞTI

CAIR, FBI’ın izleme listesine tepki göstermesi için ABD Başkanı Joe Biden’a çağrı yaptı.

FBI’ın izleme listesindeki kişiler, seyahat kısıtlamaları, göçmenlik sorunları, FBI takibi, polis şiddeti, izin ve lisans alma zorlukları, mesleki sonuçlar ve devlet binalarına sınırlı erişim dahil pek çok zorlukla karşılaşıyor.

Ramazanda Beyaz Saray’da düzenlenen iftar organizasyonuna davet edilen New Jersey Prospect Park Belediye Başkanı Mohamed Khairullah’ın adı davetli listesinden Gizli Servis tarafından çıkarılmıştı. Bunun nedeninin ise Khairullah’ın FBI izleme listesinde yer almasıyla ilişkilendiriliyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Muhammed Ali 10 ay önce Şikayet Et
    Kendileri, İslami gibi görünen terör örgütlerini üretip yönetip finanse ediyorlar. O bahaneyle de islamı ortadan kaldırmak için savaşıyorlar. Mesela Budizm veya Hinduizm ile savaşmıyorlar.
    Cevapla
  • C.0 10 ay önce Şikayet Et
    Sermayeleri islam çok normal Adlarını müslüman lar sayesinde bilmeyen yok Amerikalılar dahi bilmez bir çok kurulusun ismini ama müslümanlar !olmayan abd yi var etti
    Cevapla
  • Erkan 10 ay önce Şikayet Et
    Nedeni belli dunyanın başına bela olan gruplara en cok aranan kisilere baktımızda çogu müslüman geçinenler
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 10 ay önce Şikayet Et
    Hadi oradan saçmalamışsın. Senin gibi saçmalayan sayısı bir hayli var şaşırmıyoruz
    Cevapla
  • Mahmut 10 ay önce Şikayet Et
    Bırakın vakit ve nakitlerini müslümanlar için harcasınlar bu arada kendi toplumu ABD yi parçalasın.ey ABD benide izle bende senin için tehlikeyim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Mahalle kafeleri Çırağan’la yarışıyor! Zıvanadan çıktılar