PKK'nın İran kanadı PJAK'a operasyon

İran Devrim Muhafızları ordusu, terör örgütü PKK'nın İran kanadı PJAK'ın da aralarında olduğu terör gruplarının Kusalan tepelerindeki kamplarına top ve insansız hava araçlarıyla operasyon düzenledi.

PKK'nın İran kanadı PJAK'a operasyon
PKK'nın İran kanadı PJAK'a operasyon
GİRİŞ 14.06.2023 14:23 GÜNCELLEME 14.06.2023 14:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İran Devrim Muhafızları ordusunun, ülkenin batısında, Irak sınırı yakınlarındaki Kusalan kırsal bölgesinde, terör gruplarına yönelik operasyon düzenlediği bildirildi.

İran'ın yarı resmi haber ajansı Tasnim'e göre, Devrim Muhafızları Ordusu Kara Kuvvetleri komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Taki Osanlu, bölgede güvensizliğe neden olan terör gruplarına karşı tatbikat şeklinde operasyona başladıklarını açıkladı.

Operasyonlar sonucunda bölgenin terör gruplarından arındırıldığını ifade eden Osanlu, "Bu terör kamplarının temizliği, onlardan son kişinin de yok olmasına kadar devam edecek" dedi.

İranlı komutan, "devrim karşıtı terörist gruplar" olarak nitelendirdiği terör gruplarına karşı bölge halkının kendilerine yardımcı olmasını istedi.

Öte yandan, Devrim Muhafızları ordusuna yakınlığıyla bilinen mashreghnews.ir internet sitesinde operasyona ilişkin haberde, "silahlı grupların ülkeye sızması ve ülkede kaos çıkarmak amacıyla terörist gruplar tarafından ülkenin sınır şehirlerine büyük miktarda silah sokulmasının ardından Devrim Muhafızları ordusunun terör örgütü PKK'nın İran kanadı PJAK'ın da aralarında olduğu terör gruplarının Kusalan tepelerindeki kamplarına top ve insansız hava araçlarıyla saldırılar düzenlediği" bilgisi verildi.

Son haftalarda bölgedeki Şahu Dağı çevresindeki tepelere terör örgütlerinin konuşlandığı ve operasyonlar sonucunda bu tepelerin terör unsurlarından arındırıldığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Emperyalizm Türkiye-İran-Irak ve Suriye bölgesindeki PKK'lıları yıllarca desteklerken, "Müslüman kardeşimiz İran !!??" 7-8 sene önce PKK'lılarla anlaşma yapıp " Bizimle değil tüm gücünüzü Türkiye'ye yüklenin "anlaşması yapmıştı. Gelinen noktada İran ve Türkiye omuz omuza verip bu tümörü söküp atmalı artık bölgeden..
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 10 ay önce Şikayet Et
    pjaka destek vermeliyiz...irani yoketsinler
    Cevapla
  • Şizofren 10 ay önce Şikayet Et
    Yok mu güzel bir yalan inanalım :) İran mı :) Teröristlerimi bombaladı:) İran nın kendi terörist:)
    Cevapla
  • Asi ihtiyar 10 ay önce Şikayet Et
    "Neden bos duruyorsunuz Turkiyeye saldirmiyorsunuz, sizi bosuna mi besliyoruz?" demek istemisler.
    Cevapla
  • Öktem 10 ay önce Şikayet Et
    Pkk demek İran demek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ‘değişim’ açıklaması!
3. Dünya savaşı çıkarsa müttefikimiz kim olsun? İşte dikkat çeken Türkiye detayı...