Rusya'dan Batı'ya açık tehdit

Eski Rusya Devlet Başkanı mevcut Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Medvedev, Kuzey Akım boru hatlarını hedef alan saldırılardan Batılı ülkeleri sorumlu tutarak, Rusya'nın düşmanın iletişim altyapısını hedef alma hakkı olduğunu savundu.

Rusya'dan Batı'ya açık tehdit
Rusya'dan Batı'ya açık tehdit
GİRİŞ 15.06.2023 15:21 GÜNCELLEME 15.06.2023 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e en yakın isimlerden Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dimitri Medvedev, Kuzey Akım boru hatlarını hedef alan saldırılardan Batılı ülkeleri sorumlu tutarak açıklamalar yaptı.

Eski Rusya Devlet Başkanı Medvedev, Rusya'nın ABD ve Avrupa'daki internet ve iletişim hatları açısından hayati öneme sahip yer altı kablolarını kesebileceği tehdidini savurdu.

Rusya'nın düşmanın iletişim altyapısını hedef alma hakkı olduğunu savunan Medvedev, "Batılı ülkelerin Kuzey Akım'ı patlattığına dair yeni kanıta ulaşırsak ahlaki olarak da düşmanlarımızın okyanus tabanındaki iletişim kablolarını imha etme konusunda bir çekincemiz olmaz" dedi.

Kuzey Akım'da Rusya'dan Avrupa'ya doğal gaz taşıyan iki büyük borunda geçen yıl yaşanan patlamaların nedeniyle ilgili çelişkili açıklamalar gelmişti. Kremlin, sızıntının Ukrayna sabotajından kaynaklandığını savunurken Kiev bu suçlamayı reddediyor.

NATO'nun istihbarat servisi de daha önce Rusya'nın, Batı'nın Ukrayna'ya askeri desteğine misilleme olarak denizaltındaki iletişim kablolarını kesebileceği uyarısı yapmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • yallah söför 10 ay önce Şikayet Et
    hemen yapın da görelim. rusya haklı olduğu savaşı kaybediyor. batı yardımları ile güçlenen ukraynalı naziler ruslara soykırım yapıyorlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!