Rusya LGBT'nin kökünü kazıyor! Rus parlamentosu yasayı onayladı

Rus Meclisi, dün geçirdiği bir yasa ile ülkede ameliyat veya medeni durum yoluyla cinsiyet değişikliğini yasakladı. Tasarıyı savunan milletvekilleri, LGBT örgütlerinin "gençlere karşı yıkıcı faaliyetler yürüttüklerini" belirtiyor.

Rusya LGBT'nin kökünü kazıyor! Rus parlamentosu yasayı onayladı
Rusya LGBT'nin kökünü kazıyor! Rus parlamentosu yasayı onayladı
GİRİŞ 15.06.2023 20:42 GÜNCELLEME 15.06.2023 20:42
Bu Habere 105 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyonu Federal Meclisi, çarşamba günü geçirdiği bir yasa ile ülkede ameliyat veya medeni durum yoluyla cinsiyet değişikliğini yasakladı.

Rus Parlamentosu Duma'dan yapılan açıklamada, "Cinsiyet değişikliğine yönelik tıbbi müdahalelere ve tıbbi müdahale olmaksızın cinsiyet geçişlerinin nüfus kaydına ilişkin değişimlerine yasak getiren yasa tasarısı onaylanmıştır" ifadeleri kullanıldı.

GENİTAL ORGANLARDA ANOMALİ OLMASI DURUMUNDA AMELİYATLARA İZİN VERİLECEK

Tasarı, çocukların genital organlarının gelişiminde "anomaliler" olması durumunda bu tür ameliyatlara izin veren istisnalar öngörüyor. Ancak bu istisnai tıbbi operasyonlar için de hükümet organlarından onay almak gerekecek.

Tasarıyı savunan milletvekilleri, LGBT örgütlerinin "gençlere karşı yıkıcı faaliyetler yürüttüklerini" ileri sürüyor.

"BİR ERKEK VE BİR KADIN BİRLİKTELİĞİ"

Parlamentodaki ana grupların liderleri tarafından önerilen metin, "geleneksel aile değerlerini" savunan ve evliliği yalnızca "bir erkek ve bir kadının birlikteliği" olarak tanımlayan Rusya Anayasasına dayandırılıyor.

Ukrayna'daki çatışmaya paralel olarak Rus hükümeti, Ortodoks Kilisesi ile işbirliği içinde, Batılılara karşı "geleneksel değerler" adına muhafazakar bir politika izliyor.

Rusya, daha önce LGBT propagandasının yapılmasını yasaklamıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 105
  • VatanAşığı 10 ay önce Şikayet Et
    Müslüman nüfusa sahip bir ülke olarak kendimizden utanmalıyız. Ne kadar az çalışıyoruz. Ne kadar az bağırıyoruz. Mevla bize gazaplanıyor. "Kafir, kafir olduğu halde bu işin önünü alıyor. Sen müslümansın uyuyorsun." Arkadaşlar Rabbimizi gücendirmeyelim... Savaşalım... Ağzımızı açıp bakmayalım.
    Cevapla
  • Halil 10 ay önce Şikayet Et
    Bravo. bakalım, bizim milletvekilleri ne yapacak? Bu iş daha fazla çığrından çıkmadan bizimkiler de bir şey yapmalı.
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bizde demokrasi var. Yani Chp var. İkisi bir arada ülkeye istediğin kadar kötülük yapabilirsin. Rusya da bunun ikiside yok. Dolayısıyla bu kötülükleri yaptırmazlar.
    Cevapla
  • eşref saati 10 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun rusya! Adamlar avrupanın ne kadar pisliği varsa tek tek temizliyor ülkerinden. keşke bizimkilerde televizyonlara çıkarıp ödül vereceğine defetseler temizleseler ülkemizden.. Toplumumuzda özellikle gençlerde ahlak zedeleniyor ve kimse bunu görmüyor. teknoloji çağında 80-90 lar daki gibi bastıramazsınız bazı şeyleri kendinize gelin artık! eski yok!
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    orda CHP yokmu acaba
    Cevapla
  • Ülkücü 10 ay önce Şikayet Et
    Rusya’yı hiç sevmem ama bu konuda bize örnek olması dileğiyle
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!
Erdoğan-Özel görüşmesinde 8 ve 18 yıl detayı!