ABD'de siber saldırı depremi!

ABD’de birçok federal hükümet kurumunun, yaygın olarak kullanılan yazılımlardaki bir güvenlik açığı nedeniyle küresel siber saldırıya maruz kaldığı belirtildi.

ABD'de siber saldırı depremi!
ABD'de siber saldırı depremi!
GİRİŞ 16.06.2023 00:45 GÜNCELLEME 16.06.2023 00:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Dairesinden Eric Goldstein, CNN’e, hackerlar tarafından istismar edilen savunmasız yazılımlar konusunda çeşitli federal kurumlara destek sağladıklarını söyledi.

'ACİL BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYORUZ'

Goldstein, "Bu saldırıların etkilerini anlamak ve zamanında iyileştirme sağlamak için acil bir şekilde çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Siber saldırıların hangi ülkeden veya gruplar tarafından yapıldığı konusunda ise Goldstein herhangi bir bilgi paylaşmadı.

ABD’de yaklaşık iki hafta önce muhtelif üniversite, hastane ve eyalet düzeyindeki resmi dairelere siber saldırılar düzenlenmişti.

Rusça konuşan ve CLOP olarak bilinen bir hacker grubunun Minnesota ve Illinois’teki eyalet kurumları ile petrol devi Shell’e yönelik bazı saldırıları üstlendiği kaydedilmişti.

Siber güvenlik uzmanları, Rusça konuşan hacker grubunun yazılımlardaki zayıflığı istismar eden ilk grup olabileceğine ancak fidye amacıyla diğer grupların da aynı yolu izleyebileceğine dikkati çekmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Deli dumrul 10 ay önce Şikayet Et
    Hemen rusça konuşan deyin ohhh. ulan ben çince öğrenir almanca fransızca öğrenir saldırırım ama amerikalıyımdır hadi açıklayın bunu kafirler...
    Cevapla
  • Özgür biri 10 ay önce Şikayet Et
    Allah sizi inşallah tez zamanda çinle savaşa sokarda ümmet ve dünya mazlumlari sevinir yakındır inşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas'tan ateşkes açıklaması
ABD'nin 'özgürlük' anlayışını Siyonistler belirliyor!