Başbakanlığı ve vekilliği bırakan Johnson'ın yeni işi belli oldu

Kovid-19 döneminde konutunda verdiği partiler nedeniyle önce Başbakanlıktan sonra vekillikten istifa eden Boris Johnson, İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail'de köşe yazarı olarak işe başladı. Johnson'un yazıları, her cumartesi yayınlanacak.

Başbakanlığı ve vekilliği bırakan Johnson'ın yeni işi belli oldu
Başbakanlığı ve vekilliği bırakan Johnson'ın yeni işi belli oldu
GİRİŞ 17.06.2023 09:08 GÜNCELLEME 17.06.2023 09:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, İngiliz tabloid gazetesi Daily Mail'de köşe yazarı oldu.

Parlamentoda kurulan komitenin, Kovid-19 döneminde konutunda verilen partiler sebebiyle yürüttüğü soruşturma sonrası geçen hafta milletvekilliğinden de istifa eden Johnson'ın, Partygate skandalında Parlamentoyu defalarca yanılttığı belirtilmişti.

Komiteyi kendisini Parlamentodan atmaya çalışmakla suçlayan Johnson, geçen sene de art arda gelen skandallar sonrası başbakanlık koltuğunu bırakmıştı.

DailyMail, İngiltere'nin en renkli siyasetçilerinden olan Johnson'ın sitede köşe yazmaya başladığını bir videoyla duyurdu. Gazete, "En esprili ve orijinal yazarlardan biri" olarak tanıttığı eski başbakanın, her cumartesi haftalık yazılarının yayınlanacağını belirtti.

Yayınlanan videosunda içinden gelenleri yazacağını söyleyen Johnson da ilk yazısını kendi kilo verme mücadelesine ayırdı.

Öte yandan Johnson'ın köşe yazarı olması tepkilere yol açtı. Birçok kesim, eski başbakanın tabloid medyasında görev almasının çıkar çatışması riski yarattığını belirtti.

Yıl 1990... Boris Johnson'ın Daily Telegraph'ta muhabirken çekilmiş bir fotoğrafıı

BORİS JOHNSON'IN GAZETECİLİK KARİYERİ

Eski bir gazeteci olan Boris Johnson, 19 Haziran 1964'te New York'ta doğdu. Eton Koleji'nden mezun olduktan sonra Oxford Üniversitesi'nde eğitim gördü.

Johnson'ın, 1987'de Times gazetesinde muhabir olarak başlayan gazetecilik kariyeri daha sonra yine muhafazakar eğilimli Daily Telegraph'ta devam etti.

Johnson, 1999-2005 tarihleri arasında ise, yine muhafazakar eğilimli Spectator dergisinin editörü olarak görev yaptı. BBC'nin "Have I Got News for You" adlı talk show programında yer aldı.

Johnson'ın siyasi kariyeri ise, 2001'de milletvekili seçilmesiyle başladı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Kılıçdaroğlu da sözcü de yazar
    Cevapla
  • Ortaaaaaaammmmm 10 ay önce Şikayet Et
    La gel seninle küfteci tükkanı açalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...