Kissinger: ABD-Çin savaşı muhtemel

Yahudi kökenli Amerikalı politikacı Henry Kissinger, Tayvan'daki gerginliğin mevcut seyrinde devam etmesi durumunda Çin ile ABD arasında askeri çatışmanın çıkabileceğini söyledi.

Kissinger: ABD-Çin savaşı muhtemel
Kissinger: ABD-Çin savaşı muhtemel
GİRİŞ 18.06.2023 09:24 GÜNCELLEME 18.06.2023 09:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Bloomberg'e verdiği röportajda, Washington'un kendi çıkarlarını küresel toplumun çıkarlarına göre önceliklediğini ve bu durumun devam etmesi durumunda ABD'nin giderek daha fazla izole olacağını belirtti.

Kissinger iki ülke ilişkilerinin mevcut durumunu göz önüne alarak ABD ile Çin arasında Tayvan üzerinden bir askeri savaş çıkmasının muhtemel olduğunu söyledi.

Röportajında “İlişkilerin mevcut gidişatına göre, bazı askeri çatışmaların muhtemel olduğunu düşünüyorum” diyen Kissenger, ilişkilerin mevcut yörüngesinin değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Çin ve ABD ilişkileri hakkında karamsar değerlendirmelerde bulunan Kissenger, “uçurumun kenarından geri adım atmak iki tarafın elinde” dedi.

 

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 7
  • eski türk 10 ay önce Şikayet Et
    Bu savaşin suçlulusi Sen olşcaksin! Çin şimarlatan sensin Bay Kesınger.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 10 ay önce Şikayet Et
    Haydi artık başka kapıya.. Yıllarca "ipini koparmış boğa gibi" Ortadoğu halklarının tepesinde boza pişiren ABD.. Artık başka mahallede top koşturma zamanın geldi. Bu kovboy havasında devam edersen Çin den de güzel bi cevap alacağın kesin.
    Cevapla
  • toto 10 ay önce Şikayet Et
    japonya kore vietnam. sırada çin mi var. yahudi yine savaş çıkarma derdinde
    Cevapla
  • Morelli 10 ay önce Şikayet Et
    Iraka yiktiniz libyaya yiktiniz demokrasi diye israile korumaktan bikmadinmi yahudi bozuntusu yakinda geberdigini duyacagiz yok olacaksiniz yahudi mikroplari
    Cevapla
  • Kaşif 10 ay önce Şikayet Et
    Çin amerika savaşi kaçınılmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti