Biden'dan Çin Devlet Başkanı Şi'ye "diktatör" yakıştırması: Büyük bir utanç kaynağı

ABD Başkanı Joe Biden "casus balon" konusuna değinirken, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in "diktatör" olduğunu ima etti. Biden, "Ciddiyim. Ne olduğunu anlamadıkları zaman diktatörler için bu, büyük bir utanç kaynağıdır." şeklinde konuştu.

Biden'dan Çin Devlet Başkanı Şi'ye "diktatör" yakıştırması: Büyük bir utanç kaynağı
Biden'dan Çin Devlet Başkanı Şi'ye "diktatör" yakıştırması: Büyük bir utanç kaynağı
GİRİŞ 21.06.2023 09:12 GÜNCELLEME 21.06.2023 09:19
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

California'da düzenlenen bir kampanya resepsiyonunda konuşan Biden, Şi'nin Şubat'ta Amerikan hava sahasına giren Çin "casus balonunun" düşürülmesine verdiği tepkinin nedeninin "balonun orada olduğunu bilmemesinden" kaynaklandığını öne sürdü.

Biden, "Ciddiyim. Ne olduğunu anlamadıkları zaman diktatörler için bu, büyük bir utanç kaynağıdır." şeklinde konuştu.

Şi'nin balonun Amerikan hava sahasında vurularak düşürüldüğü zaman "utandığını" ve "balonun orada olduğunu bile bilmediğini" söyleyen Biden, "En önemli nokta, şu anda yeniden bir ilişki kurmak istediği bir durumda olması." dedi.

Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Çin ziyaretinde "iyi bir iş çıkardığını" belirtti ancak diğer yandan ilişkilerin iyi bir hal almasının zaman alacağını ifade etti.

"ÇİN İÇİN ENDİŞELENİN AMA ÇİN'LE İLGİLİ ENDİŞELENMEYİN"

ABD Başkanı ayrıca Çin'in ciddi ekonomik sorunları olduğunu kaydederek, "Çin için endişelenin ama Çin'le ilgili endişelenmeyin." yorumunu yaptı.

Çin Devlet Başkanı'nın ABD, Avustralya, Hindistan ve Japonya arasındaki Quad ittifakından da rahatsız olduğunu dile getiren Biden, Şi'nin kendisini arayarak bunu yapmamalarını istediğini ifade etti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • eski türk 10 ay önce Şikayet Et
    3 milyon Uygur Türküyi açik-açik soykirim ile katli eten bir Katil Diktator demek yanliştir O Devlet KATİL dir!
    Cevapla
  • eski türk 10 ay önce Şikayet Et
    Bir Devlet Çinni anlamiş oldugu gün, O Devletin sonuncu günidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...