Çin kavruluyor: Pekin'de Haziran ayı sıcaklık rekoru

Çin’in başkenti Pekin’de hava sıcaklığının 40 santigrat dereceyi aşmasıyla Haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı.

Çin kavruluyor: Pekin'de Haziran ayı sıcaklık rekoru
Çin kavruluyor: Pekin'de Haziran ayı sıcaklık rekoru
GİRİŞ 22.06.2023 14:16 GÜNCELLEME 22.06.2023 14:17
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Çin'in kuzeyinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürüyor. Çin Ulusal Meteoroloji Merkezi, başkent Pekin’de hava sıcaklığının yerel saatle 14.30'da 40,7'ye çıktığını açıkladı. Yaklaşık 22 milyon nüfusa sahip başkentte sıcaklık 29 Mayıs 2014’ten bu yana ilk kez 40 santigrat dereceyi aşarken, Haziran ayı sıcaklık rekoru kırıldı. Pekin'in kuzeydoğusundaki Tanghekou kasabası ise termometrelerin 41,8 dereceyi göstermesiyle ülkenin perşembe günü en sıcak noktası oldu.

Pekin için turuncu alarm

Sıcaklık rekorunun kırıldığı Pekin'de turuncu alarm verildi. Yerel makamlar, halkı sıcak hava karşısında dikkatli olmaya çağırırken, yaşlı ve hassas gruplara açık havadaki etkinliklere katılmama uyarısında bulundu. Sıcak hava dalgası Pekin’in yanı sıra Tianjin kenti, Hebei ve Shandong eyaletlerini de geçtiğimiz haftadan bu yana etkisine aldı. Sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirtildi. Çin’in 4 kademeli sıcaklık uyarı sisteminde, kırmızı en şiddetli seviyeyi gösterirken, ikinci sırada ise turuncu bulunuyor.

Öte yandan Çin'de meteoroloji kayıtlarının modern haliyle tutulmaya başlamasından bu yana Pekin’deki hava sıcaklığı sadece 1961 yılının Haziran ayında 40 santigrat dereceyi aşarak 40,6 olarak kayıtlara geçmişti.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bugün çin yarın dünya,diğer gün biz.Çevreyi tüketenler zengin olurken,ceremesini halk çekiyor ve devletler sadece seyrediyor.
    Cevapla
  • hıghlander 10 ay önce Şikayet Et
    1.5 milyar nüfusa rağmen 3 çocuk politikasına geçip,gelecek nüfusu besleyelim diye de sanayi hamlesi yapmak adına kömür ve petrolü adeta emdiniz. Şimdi de sıcaktan mı şikayet ediyorlar.Yeşil enerji için yaptıkları yatırım oranı nedir.
    Cevapla
  • eski türk 10 ay önce Şikayet Et
    Dunyada hava kirletmesinin %28 ti Çine aittir. Hatta Firansanin Atom çöpiyi Çinliler birtaraf etmek amaçiyle milyonlarça parayi alip Atom çöpini çine görürcez deyip yolda Denize firlatiyor... Top yekün Çin Dunya ya bir afettir!
    Cevapla
  • mustafa 10 ay önce Şikayet Et
    azıcık sende de var galiba çinlilik. Türkçemizi gayet güzel kullanmışsın...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak