Kaybolan denizaltıyla ilgili kötü haber dünyaya duyuruldu

Titanik'in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama alanında bir "enkaz" bulundu.

GİRİŞ 22.06.2023 19:15 GÜNCELLEME 25.06.2023 16:18
Bu Habere 194 Yorum Yapılmış

Titanik'in enkazına turist taşıdığı sırada Atlantik Okyanusu'nda kaybolan küçük denizaltı Titan dünya gündemini sarstı. Aralarında İngiliz milyarder Hamish Harding'in de bulunduğu denizaltını arama çalışmaları sona erdi.

ABD Sahil Güvenliği, kaybolan denizaltı Titan'ın enkazının Titanik yakınlarında bulunduğunu duyurdu. İçindekilerin de hayatını kaybettiği açıklandı.

.

ABD Sahil Güvenliği, kalıntıların Titanic enkazından yaklaşık 500 metre uzakta, okyanus tabanında bulunduğunu bildirirken, "katastrofik" şekilde patlayarak parçalara ayrıldığını söyledi.

NELER OLMUŞTU?

Titanik enkazını ziyaret için 250 bin dolar ödeyen İngiliz milyarder ve kaşif Hamish Harding, Pakistan'ın en zengin insanlarından olan 48 yaşındaki Sehzade Dawood, 19 yalındaki oğlu Sulaiman, Fransız Denizaltı pilotu Paul-Henry Nargeolet ve Titanic seferlerini yürüten OceanGate firmasının CEO'su 61 yaşındaki Stockton Rush'ın denizaltında olduğu biliniyor.

OceanGate Expeditions adlı şirket ile dibe dalan 5 kişilik ekip normal şartlarda her 20 dakikada bir yukarıya 'İyiyiz' sinyali gönderiyordu, ancak bu sinyal henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü Pazar günü kesilmişti.

OceanGate Expeditions adlı şirket kayıp denizaltının kendisine ait olduğunu doğruladı. Şirketten yapılan açıklamada, 'Mürettebatı güvenli bir şekilde geri getirmek için tüm seçenekleri araştırıyor ve seferber ediyoruz' denilmişti.

UMUT SİNAYLİ ALINMIŞTI

Şirket dışında arama kurtarma çalışmalarına ABD Sahil Güvenlik ekipleri ve Kanada'dan da özel bir ekip katıldı. Karadan ve havadan devam eden çalışmalarda Kanadalı ekip belki de son saatlere girerken bir umut 'sinyali' aldı. Söz konusu sinyal tam da denizaltının kaybolduğu noktadan geliyordu.

Ekibinin hayatta olduklarına ve geminin yan tarafına çarparak sonarda - muhtemelen bardaklarla - tespit edilebilmeleri için vurmaları yeni umutlar uyandırdı. Ancak yüzeyin 12.500 fit - yaklaşık iki buçuk mil – altında olan denizaltını kurtarabilecek dünyada 2 tane gemi var. Bu durumda da işleri zorlaştırıyor.

Harding'in yakın arkadaşlarından biri olan Jannicke Mikkelsen katıldığı bir televizyon programında duruma ilişkin şunları söyledi:

"Gerginim. Sinirden midem bulanıyor. Korkuyorum, endişeliyim. Şu anda uyumuyorum. Sadece iyi haberler almayı umuyorum. Her saniye, her dakika saatler gibi geliyor."

Titanik'ten haber yapan ilk gazeteci Michael Guillen, 2000 yılında Titanik enkazını ziyaret ederken ölümle burun buruna gelmişti. Buzlu akıntı ile sürüklenen Gueillen, şans eseri bu yolculuktan kurtulmuştu.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 194
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Allahımızın adaleti değişmez emmioğlu
    Cevapla
  • tr/trabzon 10 ay önce Şikayet Et
    zenginlik boyle birsey iste kisi basi 250 bin dolar verip titanigi seyre dalmislar okyanus dibinde akintiya kapilan denizalti patlayarak parcalandi simdi milyarderlerin cesedini bile bulamayabilirler ki sanmiyorum bulabileceklerini diger taraftanda insanlar bir ekmege muhtac dunya boyle bir dunya
    Cevapla
  • macsalih 10 ay önce Şikayet Et
    Müslimlerse Allah rahmet eylesin. Değilse çok önemli değil. Nasıl Filistindeki ölen kardeşimin bi önemi yoksa dünyanın herhangi bir yerindeki ölen gayrimüslimin hüçbir önemimyoktur. Net.
    Cevapla
  • GONK! 10 ay önce Şikayet Et
    Dünya 700 insanın Yunan denizinde ölüme terk edilişini yüzsüzce seyrederken, Titanic Avcılarının bilerek Titaniczede oluşuyla ilgilenecek kadar saftirik değilim!
    Cevapla
  • Törkiş eyirlayn 10 ay önce Şikayet Et
    yav kardeşim ben sadece kafamı soksam suya bi panik oluyorum adamlar denizin 18 km dibine dalmışlar ALLAH ALLAH ya ne cesaret kardeşim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler