Putin nerede? Peskov açıkladı

Bazı kaynaklar Putin'in uçağının Moskova'dan ayrıldığını söylese de Kremlin sözcüsü Peskov, Putin'in Kremlin sarayında çalıştığını açıkladı.

GİRİŞ 24.06.2023 16:10 GÜNCELLEME 24.06.2023 16:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Dünya Rusya'daki Wagner kalkışmasındaki gelişmeleri merak ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nerede olduğu merak konusu oldu.

Wagner grupları başlattıkları darbe girişiminin ardından Rostov'u ele geçirerek Kremlin'e doğru ilerlemeye ve yollara mayın döşemeye başladı.

PUTİN KREMLİN SARAYI'NDA

Rusya'nın farklı bölgelerinden Wagner askeri araçlarının yer aldığı konvoy görüntüleri gelmeye başladı.

Bazı kaynaklar Putin'in uçağının Moskova'dan ayrıldığını söylese de Kremlin sözcüsü Peskov, Putin'in Kremlin sarayında çalıştığını açıkladı.

NE OLMUŞTU?

Wagner'in Ukrayna'dan sınırı geçerek Rusya topraklarına girdiğini öne süren Prigojin, "(Rus) Savunma Bakanlığının bizi önlemek için gönderdiği askerler yolumuzdan çekilsin. Yolumuza çıkan herkesi yok edeceğiz. Sonuna kadar gideceğiz." açıklamasında bulunmuştu.

Wagner'in kurucusu Prigojin, Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlamış ve karşılık vermekle tehdit etmişti. Bu durum üzerine Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) "silahlı isyan" suçlamasıyla ceza davası açmıştı. Putin ise yaptığı açıklamada kalkışmaya "hainlik" olarak nitelendirmişti.

 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 10
  • sonkusak1453 10 ay önce Şikayet Et
    PUTİN kemal kilictaroglu gibimi belediye başkanın evine saklancak aslanlar gibi adamı devirdi şimdi idam eder wangerlerin başında güvendiği birini geçirir
    Cevapla
  • Hans 10 ay önce Şikayet Et
    Putin nerede hemiiii, he he ver coşkuyu bizde yedik ulan siz kimsiniz asıl siz kimsiniz...!
    Cevapla
  • Sinan 10 ay önce Şikayet Et
    Sahada neler oldu ona bakalim biz ukrayna topraklarını geri almaya başladı yakinda rusya savaşı bitirecek vagner ihanetle suçlandı güç kaybettik diyerek savaş bitecek ukrayna özgür kalacak Ve vagner günah keçisi olarak tarihe gecécek olay bu kadar basit
    Cevapla
  • Kemal 10 ay önce Şikayet Et
    putin işi hafife alma hemen asya türklerinden çeçenlerden çinde yardım iste ve bölgeyi temizle
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ýaw bu parali askerleri rus hava kuvvetleri cabucak yok eder.adamlar elini kolunu sallayarak moskovaya ilerliyormus.bu yuzde yüz oyun. sonra putin kgb den gelme.boyle bir isyani onceden haber almazmiydi. simdi ruslar ulraynadan cekilecekler bunu bahane ederek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!