Rusya açıkladı: Wagner lideri Prigojin ne olacak?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin ile anlaştı. Kremlin'den Wagner'in lideri Yevgeniy Prigojin ve Wanger birliklerinin geleceğine ilişkin açıklama geldi.

GİRİŞ 25.06.2023 00:02 GÜNCELLEME 25.06.2023 00:35
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Rusya’da silahlı isyan başlatan Rus paralı asker grubu Wagner’in kontrol ettiği bölgelerden ayrılmasının ardından Kremlin yönetiminden yeni bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Wagner’in kontrol ettiği noktalardan çekilmeye başlamasının ardından “Wagner lideri Evgeny Prigojin’nin aleyhindeki ceza davası düşecek, Belarus'a gidecek" dedi.



Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun arabuluculuğuyla gerçekleşen müzakerelerin detaylarına dair açıklamalarda bulunarak, “Aleksandr Lukaşenko ve Evgeny Prigojin’in geçmişe dönük bir dostluğu vardı. Putin ve Lukaşenko, Wagner ile problem çözme amacıyla arabuluculuk konusunda anlaştılar. Bu Lukaşenko’nun kendi önerisiydi. Bu çabalarından dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. İç çatışmanın önüne geçmek ve kan akmasını önlemek için Lukaşenko’nun yoğun çabaları vardı” dedi.



CEZA DAVASI DÜŞECEK, BELARUS'A GİDECEK

Açıklamaların devamında Wagner lideri Evgeny Prigojin ve Wagner birliklerinin geleceği ile ilgili yapılan anlaşmalara değinen Peskov, “Yetkililer, Wagner birliklerinin cephedeki (Ukrayna’daki) değerlerini göz önünde bulundurarak onlara kötü muamelede bulunmayacak. Prigojin aleyhindeki ceza davası düşecek, Wagner lideri Belarus'a gidecek. İsyan hareketine katılmayan Wagner üyeleri, Rusya Savunma Bakanlığı ile sözleşme imzalayacak. Ayaklanma nedeniyle Ukrayna’daki özel askeri operasyonun hedeflerinde değişiklik olmayacak” dedi.



Wagner birliklerinin Ukrayna’dan ilhak edilen Luhansk’a geri döneceğini de belirten Peskov, Belarus’a gidecek olan Evgeny Prigojin’in yerine kimin görev alacağının henüz belirlenmediğini söyledi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 129
  • Veli 10 ay önce Şikayet Et
    Bu Wagner lideri açlıktan çakal gibi olmuş
    Cevapla
  • Veli 10 ay önce Şikayet Et
    Bu Wagner lideri açlıktan çakal gibi olmuş
    Cevapla
  • Veli 10 ay önce Şikayet Et
    Bu Wagner lideri açlıktan çakal gibi olmuş
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    bu herif acilen yargılanmalı
    Cevapla
  • Dadaş 10 ay önce Şikayet Et
    Bir gün ölüsünü Bir nehirden çıkarırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trafik magandası! Çarpıp kaçtı
Kassam Tugayları ve İslami Cihad son dakika duyurdu: Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü