Prigozhin onu hedef almıştı: Şoygu görevden alındı mı?

Wagner kalkışmasında en sessiz isimlerden biri de Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu'ydu. Şoygu'nun görevden alınmış olabileceği iddia ediliyor.

Prigozhin onu hedef almıştı: Şoygu görevden alındı mı?
Prigozhin onu hedef almıştı: Şoygu görevden alındı mı?
GİRİŞ 25.06.2023 13:11 GÜNCELLEME 25.06.2023 13:12
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dünyanın nefesini tutarak takip ettiği yürüyüş dün akşam sona erdi.

Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rusya'nın başkenti Moskova'ya ilerleyen savaşçılarının Belarus'un girişimyle varılan anlaşma sonrası geri geçti.

Prigojin'in Belarus'a gideceği ve hakkındaki suçlamaların düşürüleceği açıklandı.

Wagner kalkışmasında en sessiz isimlerden biri de Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu'ydu. Şoygu'nun görevden alındığına dair iddialar var.

PESKOV'DAN AÇIKLAMA

Dün gece konuyla ilgili bir açıklama yapan ve savunma bakanlığında herhangi bir görevden alma olup olmadığına dair soruları yanıtlayan Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Bu konular Putin’in imtiyazı altındadır” yorumunu yaptı.

İngiliz Mail on Sunday gazetesi ise, günlerdir bir açıklama yapmayan ve kamuoyunun karşısına çıkmayan Şoygu’nun bu sessizliğinin sebebinin Putin’in savunma bakanını kovması olduğunu öne sürdü. Haberlerde, “Eğer kovulma iddiaları doğruysa bu Wagner lideri Prigojin’i memnun eder. Son haftalarda Şoygu’yu çok ağır şekilde eleştiriyordu ve Prigojin’in görevden alınması esas amaçlarından biriydi” yorumu yapıldı.

Prigozhin, aylardır Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve üst düzey Rus General Valery Gerasimov'u açıkça 'beceriksizlikle' ve savaşçılarına 'mühimmat vermemekle' suçluyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • MSELİM 10 ay önce Şikayet Et
    putinin katil sürüsü wagnerden (rus fetösü) intikamı çok acı olacak tabi hemen değil çorba biraz soğusun yoksa ağzı yakar
    Cevapla
  • Veli 10 ay önce Şikayet Et
    Muhimat yokki adam nerden getirip versin Ukrayna’da herşeyi kaybettiler parmakla sayılacak kadar uçak tank kaldı Yakında yolcu uçaklarını kullanırlar
    Cevapla
  • Bozkurt 10 ay önce Şikayet Et
    Şoygu görevden alınır ise Rusya'da fafklı durumlar ve dengeler ortaya çıkar,Rusya için iyi olmaz,Şoygu Türktür Rus ordusunda çok Türk vardır ,yerine bir başka Türk atanırsa olabilir.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    şoygu Türktür.
    Cevapla
  • Demedi deme 10 ay önce Şikayet Et
    Ona kalsa ingiltereye kaçan ali kemal de türktü... Hani boris johnson'ın çankırılı olan dedesi... Geçin bunları.. bu memleketin %10'u vatan haindir... Her devirde böyleydi, bundan sonra da böyle olmaya devam eder... Faydasız kilisr papazı hükmündeler...
    Cevapla
  • Haranlıyam 10 ay önce Şikayet Et
    Putinin yerinde olsam,Türk emekli generallerinden birini ordunun başına geçirirdim.?Ne sansasyon olur du.
    Cevapla
  • Putin 10 ay önce Şikayet Et
    Bu görevi kabul edecek Türk generalin telefon numarasını ver arayayım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!