Biden'dan son dakika Wagner açıklaması! Putin'e mesaj!

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'da Wagner grubunun yönetime isyanıyla ilgili ilk kez konuştu. Putin'e mesaj gönderen Biden, Rusya'da yaşananlara hiçbir şekilde müdahil olmadıklarını söyledi.

GİRİŞ 26.06.2023 20:55 GÜNCELLEME 27.06.2023 09:37
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray'da altyapı politikalarıyla ilgili yaptığı konuşmada, Biden, Rusya'da Wagner grubuyla ilgili yaşanan gelişmelere değindi.

Biden, Rusya'da Wagner grubunun Rus hükümetine isyanıyla ilgili olaylar başladığında ulusal güvenlik ekibine, gelişmeleri yakından takip etmeleri ve kendisini saat saat bilgilendirmeleri talimatı verdiğini kaydetti.

Ulusal güvenlik ekibine farklı senaryolara hazırlanmaları için de talimat verdiğini belirten Biden, ABD'nin müttefiklerinin liderleriyle de Rusya'daki gelişmelerle ilgili hemfikir olduklarından emin olmak için çevrim içi görüşme yaptıklarını anlattı.

PUTİN'E MAZARET VERMEDİK

Biden, bu hususta verecekleri tepkiler ve beklentilerle ilgili koordine halinde olmanın önemli olduğunu vurgulayarak, "Putin'e bunun için Batı'yı ya da NATO'yu suçlaması için hiçbir mazeret vermedik. (Yaşananlara) Müdahil olmadığımızı açıkça belirttik. Bununla hiçbir alakamız yoktu. Bu, Rus sistemi içindeki bir mücadelenin parçasıydı." şeklinde konuştu.

Gelişmelerle ilgili Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile de görüştüğünü kaydeden Biden, kendisiyle bugün içerisinde yahut yarın erken saatlerde tekrar konuşabileceğini söyledi.

NE OLURSA OLSUN UKRAYNA'YA DESTEK DEVAM EDECEK

Biden, Rusya'da ne olursa olsun ABD'nin Ukrayna'ya desteğinin devam edeceğinin altını çizdi. Zelenskiy ile sürekli iletişim halinde olmaya karar verdiklerini belirten Biden, diğer müttefiklerle de sürekli temas halinde olduğunu vurguladı.

"Bu hafta sonu yaşanan olayların sonuçlarını ve bunun Rusya ile Ukrayna üzerindeki etkilerini değerlendirmeye devam edeceğiz." diyen Biden, gelişmelerin nereye gittiğine dair kesin bir sonuca varmak için henüz çok erken olduğunu ifade etti.

Biden, "Bundan sonra ne olursa olsun, müttefiklerimiz ve ortaklarımızın yakın bir şekilde aynı çizgide olduğundan ve durumu nasıl okuyup tepki verdiğimizden emin olmaya devam edeceğim. Tamamen koordineli kalmamız önemli." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 38
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Güçün bile yetmez.ne müdahil olması. Sadece laf salatası yaparsınız siz. Işiniz bitti. Ekonominiz yılbaşında güm
    Cevapla
  • Deniz 10 ay önce Şikayet Et
    Bütün darbelerde ABD'nin izi var...
    Cevapla
  • Kamil 10 ay önce Şikayet Et
    ABD , İsveç ve Finlandiya'yı cephe olarak kullanmak istiyor , Tayvan , Kuzey Kore ve İran'a maksatlı olarak cephe açtığında , Avrupa ve özellikle İskandinavya'yı teyakkuza geçirecek .
    Cevapla
  • Hüseyin- 10 ay önce Şikayet Et
    Biden ! Putin Wagner e atom raketlerin kodlarini vermis ne dersin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Biz yapmadık .Bunu diyen abd oluyosa bilin ki tersini anlayın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi
Bakanlık duyurdu! Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevden almalar...