Wagner ekipmanı teslim edecek

Rus Savunma Bakanlığı, Wagner paralı asker grubuna ait ağır silahların Rus ordusuna teslim edileceğini duyurdu.

GİRİŞ 27.06.2023 11:26 GÜNCELLEME 27.06.2023 11:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rus Savunma Bakanlığı, Wagner paralı asker grubuna ait ağır silahların Rus ordusuna teslim edileceğini duyurdu.

Prigojin dün yaptığı açıklamada da  “Yürüyüşümüzün hedefi Wagner’in yok olmasını engellemekti. Biz saldırganlık göstermedik ama füzeler ile vurulduk” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna Savaşı sırasında görünürlüğü iyice artan Wagner grubu ve Prigojin'in geçtiğimiz cuma gecesi isyan yürüyüşü başlattı.

İSYAN SONLANDI

Rusya'nın Ukrayna sınırındaki Rostov kentini kolayca ele geçiren Wagner daha sonra M4 karayolu üzerinden Voronej'e geçti. Prigojin yaptığı paylaşımlarda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Vasilyeviç Gerasimov'u devireceklerini söylüyordu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğuyla sonlandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada Prigojin'in Belarus'a yerleşeceği ve hakkında başlatılan vatana ihanet suçlamasının ise devam ettirilmeyeceği belirtildi. İsyana katılan Wagner üyeleri hakkında ise daha önce Rusya'ya yaptıkları hizmetlerden dolayı suçlamalar yapılmayacağı aktarıldı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Yallah Şöför 10 ay önce Şikayet Et
    wagner haklı. adamlar ukraynada kazanmak istiyorlar. şoygu ve gerasimov ile bürokratlar askerlerin canlarını önemsemiyor. israil 1 askeri kaçırılsa yada öldürülse ülkeleri yıkıyor.
    Cevapla
  • Kahrol CHPKK.... 10 ay önce Şikayet Et
    katil surusu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak