O rüyayla her şey değişti! Hristiyan cemaat lideri takipçileriyle birlikte Müslüman oldu!

100 bin kişilik bir Hristiyan cemaat lideri Abraham Richmond, gördüğü bir rüyanın ardından Müslüman oldu. Kendisini etkileyen rüyayı cemaatine anlatan Richmond, cemaatiyle birlikte Müslüman oldu ve İbrahim ismini aldı.

GİRİŞ 28.06.2023 16:04 GÜNCELLEME 28.06.2023 16:12
Bu Habere 208 Yorum Yapılmış

Güney Afrika’da mucizevi bir olay yaşandı.

15 yıldır bir kilisede rahiplik yapan Abraham Richmond'ın, gördüğü bir rüya üzerine hayatı değişti. 100 bin kişilik cemaatin liderliğini yapan Abraham Richmond, cemaatiyle birlikte Müslüman oldu ve İbrahim ismini aldı.

ÖNCE UMURSAMADI, RÜYALARIN TEKRARI GELDİ

İbrahim Richmond, rüyasında bir sesin kendisine “Adamlarına beyaz elbise ve takke giymelerini söyle” dediğini ifade etti. Eski rahip, rüyasındaki sessin kendisine Müslümanların giydiği takkeyi tarif ettiğini belirtti. 

Önce Müslümanlarla alakalı bir giyim tarzı olduğu için rüyaya aldırış etmediğini söyleyen eski rahip, aynı rüyayı tekrar tekrar gördüğünü sonundan sesin hiddetlendiğini kaydetti.

CEMAATİYLE BİRLİKTE MÜSLÜMAN OLDU

Rüyadaki mesajı ilk toplantıda cemaatine aktaran Richmond, olumlu tepkiler aldığını belirtti. Cemaatiyle birlikte Kelime-i Şehadet getiren Richmond, kendisini takip eden binlerce kişiyle birlikte Müslüman oldu. Eski rahip, İbrahim ismini aldı. 

Mekke’ye hac yapmaya gelen İbrahim, yaşadıklarını söyle anlattı:

“15 yıldır rahiplik yapıyordum. Güney Afrika’da bir kilisede yaklaşık 100 bin takipçisi olan bir cemaat lideriydim. Ta ki bir rüya görene kadar. Kilisede küçük bir odadaydım, uyuyordum. Ve sonra o ses geldi. Diyordu ki, ‘Ona söyleyin, beyaz takke taksın.’ Dedim ki; ‘Müslümanların taktığı mı?’ Dedim ki, bu sadece bir rüya. O yine tekrar tekrar geldi. Artık en son iyice hiddetlenmişti. Cemaatimi kastederek ‘Takipçilerine söyle!’ Dedim ki; ‘Şimdi, gideceğim ve onlara anlatacağım. Onlardan inanmalarını isteyeceğim.’ Ve gittim, anlattım. Allah ne kadar kolaylaştırdı, biliyor musunuz? Ve insanlar öylece hepsi birden iman etti. Kilisede ayin günü geldiğinde herkes beyazlara bürünmüştü. Hepsi de iman etti. 3 ay önce kilisede şehadet getirdim. Dediklerimi tekrar ettiler. Binlerce ses, o tek cümleyi, şehadeti benimle tekrar etti.”

SUUDİ ARABİSTAN’IN DAVETİYLE HAC PROGRAMININ KONUĞU OLDU

3 ay önce Müslüman olan İbrahim, Kral Selman Hac Programı'nın konuğu olarak geldiği Suudi Arabistan’da hacı oldu.

Arafat Dağı ve Nur Dağı'na çıkan İbrahim Richmond'ın büyük heyecan yaşadığı görüldü.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 208
  • berk54 10 ay önce Şikayet Et
    Bizde okumuş akedemik ve üniv. nedense İslamiyete nefret ve saldırmaya başlar başkalarının dinine özenir, Yurtdışında ki akedemik entellektüel ve üniv. kişiler arşatırınca İslamiyeti tanıyıp doğruluğuna kanaat getirerek İslamiyetle şereflenirler. olmasada soru işaretleri peşini bırakmaz. HOLLANDANIN İSLMAİYET DÜŞMANI KUR AN YAKAN PARTİSİ 2. BAŞKANI kuranı okudu Müsl.oldu.
    Cevapla
  • yorumcu 10 ay önce Şikayet Et
    müslüman bir ülkede enflasyon olamaz, teşhis tedavinin yarısıdır. bizim asıl sorunumuz ahlaki çöküntüdür.Din edep ve ahlaktır , onu çıkarın ortada din kalmaz.
    Cevapla
  • Fakirullah 10 ay önce Şikayet Et
    Yorumuyla vatandaş aynı kişi gibi saçmalık yorlarınız sizi anlatır başkalarını değil Allahu Ekber habere gelince sevindim Allah nadip etmiş hidayete ermişler
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    Dünyada iki milyara yakın nüfus cüzdanında Müslüman yazan insan var. Acaba bunların kaçı gerçek Kuran müslümanı. Dolayısıyla indirilen dini bırakıp önceki ümmetler gibi hizip, sınıf, parti, fırka dini peşinde koşanların dünyasında oldukça, müslüman olduğunu iddia edenler perişanlıktan kurtulamazlar.
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    hidayet Allahtan
    Cevapla
  • Sivaslı 10 ay önce Şikayet Et
    ALLAH MÜBAREK ETSİN ÇOK sevindim
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    ALLAH nasip etti mi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'AK Parti çoğunluktayken yapamıyorduk' diyerek duyurdular! İBB'den özelleştirme kararı
TFF bunu da yaptı! Kadın hakeme büyük saygısızlık