İsveç çizgiyi aştı! Cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı, polis izledi

isveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.

İsveç çizgiyi aştı! Cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı, polis izledi
İsveç çizgiyi aştı! Cami önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı, polis izledi
GİRİŞ 28.06.2023 19:15 GÜNCELLEME 28.06.2023 19:15
Bu Habere 302 Yorum Yapılmış

NATO'ya girme talebi Türkiye tarafından reddedilen İsveç'te, skandalların ardı arkası kesilmiyor. İsveç'te bayramn birinci günü büyük bir skandal daha meydana geldi.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir kişi Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yaktı.

Bakan Fidan ve AK Parti'den skandal karara büyük tepki!Bakan Fidan ve AK Parti'den skandal karara büyük tepki!
Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.



Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi.

Provokasyona izin verilmesine tepki gösteren Stockholm Camisi Derneği Başkanı Mahmut Khalfi, provokasyonun Müslümanları derinden üzdüğünü söyledi.

Khalfi, "Müslüman üyelerimiz bizi arayarak çok incindiklerini, endişe duyduklarını ve kutsal değerlerine hakaret nedeniyle kendilerini güvende hissetmediklerini söylüyor." dedi.

İsveç Farklı Renkler (Nyans) Partisi Genel Başkanı Mikail Yüksel de provokasyonu kınadı.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsveç hükümeti okullarda başörtüsü yasağı üzerinde çalışırken, Kurban Bayramı'nda Kur'an-ı Kerim yakılması Müslümanları derinden yaralamıştır. İsveç'teki Müslüman toplum, Kur'an-ı Kerim yakılmasının önlenmesi ve İslamofobi ile mücadelede Türkiye'den destek bekliyorlar." dedi.

Alçak eylemi gerçekleştiren kişiyi engellemek isteyen bir vatandaş, polis tarafından yaka paça gözaltına alındı.



YÜKSEK YARGI YASAĞI KALDIRDI

İsveç'te şubat ayında Irak asıllı Salwan Momika, Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği'nin önünde ve Afrika kökenli Chris Makoundout, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği'nin önünde Kur'an-ı Kerim yakmak istemiş; polis güvenlik gerekçesiyle bu provokasyonlara izin vermemişti.

Momika ve Makoundout, polisin kararını mahkemeye taşımıştı.

İsveç İdare Mahkemesi ise "güvenlik riski endişelerinin" gösteri yapma hakkını sınırlamak için yeterli olmadığını savunarak, polisin kararını 4 Nisan'da iptal etmişti. Bunun üzerine Stockholm polisi kararı Yüksek Mahkemeye taşımıştı.

Yüksek Mahkeme, İdare Mahkemesinin bu kararını onaylayarak polisin "Kur'an-ı Kerim yakma yasağını" 12 Haziran'da kaldırmıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 302
  • Kul 10 ay önce Şikayet Et
    Polis izledi ve bu yaratığı korudu. Biz neyiz?
    Cevapla
  • Vatandaş 10 ay önce Şikayet Et
    İsveç bizim yanımızda NATO'ya girerse, biz İsveç'i korumak için gerekirse onların ülkesinde savaşacağız ve canımızı ortaya koyacağız, İsveç ise bizim Mukaddesatımızı hiçe sayacak ve seyirci kalacağız.. Vah yazık milletimin haline... Müslümanın perşaniyetine...
    Cevapla
  • Can 10 ay önce Şikayet Et
    Sizin düşünce ve kanaat özgürlüğünüzün taaaa.....
    Cevapla
  • Taycan 10 ay önce Şikayet Et
    Merdan yanardag, destek veren Chp Hdp Iyi parti bunlardan biri cikip Kutsal Kuranimizi nasil yakarsin diye bir Tepki geldimi ? secimde en cok ben muslumanim diye birbirleri ile yarisiyordular hANI Kilicdaroglu peygamber soyundan gelmisti ! Hani aksener kac kere hac,ca gitmisti ! imamoglu haftada 5 defa cuma namazi kiliyordu ! Alayiniz Munafiksiniz
    Cevapla
  • El aziz 10 ay önce Şikayet Et
    İsveç Kuran'a saygılı olmadıkça , Kuran'a hakareti ağır suç saymadıkça, pkkyı sınır dışı edip Türkiye'ye teslim etmedikçe asla NATO'ya alınmamslı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli bakandan alçak Gazze çağrısı! 'Ahlaki ve insani' deyip duyurdu
Canlı yayında ceset bulundu! Stüdyoda gözaltı