Güney Kıbrıs İran'ın İsrail'e yönelik operasyonunu engelledi

İran'ın Güney Kıbrıs'ta İsrail bağlantılı isimlere düzenlediği operasyonun GKRY yönetimi tarafından engellendiği kaydedildi.

Güney Kıbrıs İran'ın İsrail'e yönelik operasyonunu engelledi
Güney Kıbrıs İran'ın İsrail'e yönelik operasyonunu engelledi
GİRİŞ 29.06.2023 11:06 GÜNCELLEME 29.06.2023 11:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs'ın "Phileleftheros" gazetesi, İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılı bir saldırının engellendiğini yazdı. Habere göre, İranlılar Güney Kıbrıs'a Kuzey Kıbrıs üzerinden geçmişti.

GKRY topraklarında Siyonist İsrail’e karşı bir eylemin önlendiğini yazan gazetenin haberine göre, olayın failleri İran Devrim Muhafızları Ordusu ile bağlantılıydı. Söz konusu bilgi, isimlerini vermeden gazeteye konuşan resmî makamlarca doğrulandı.

Gazetenin ismini vermeden atıfta bulunduğu resmî kaynaklara göre, söz konusu saldırı hazırlığı karşısında ABD ve İsrail servisleri ve Batılı ortaklarla işbirliği içinde koordineli eylemler ve operasyonlar gerçekleştirildi.

Bu operasyon, iki yıl önce, yine İran Devrim Muhafızları Ordusu adına hareket eden Rusya pasaportlu bir Azeri'nin tutuklanmasının ardından Güney Kıbrıs'ta gerçekleştirilen ikinci operasyon. Daha önce de Kıbrıs'ta Yahudi bir iş adamına yönelik bir saldırı önlenmişti.

KAYNAK: HABER7
Bekir Sıtkı Şirin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bekir Sıtkı Şirin
YORUMLAR 2
  • Mustafa relli 9 ay önce Şikayet Et
    Geberin it suruleri
    Cevapla
  • Fethi 9 ay önce Şikayet Et
    Hikaye bu işler İran-İsrail kadim dosttur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...