5. yenilgi sonrası istifasını açıkladı!

Yunanistan'da halk oylamasının sonucuna göre Kriyakos Miçotakis seçimlerin kazananı olurken, 5 kez yenilgiye uğrayan Alexis Çipras 'yeni bir döngü başlatmanın zamanı geldi' diyerek istifa ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 29.06.2023 14:12 GÜNCELLEME 29.06.2023 14:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Yunanistan, 25 Haziran günü ikinci kez sandığa gitti.

Yeni Demokrasi Partisi lideri Kriyakos Miçotakis ve Radikal Sol İttifak (SYRIZA) Alexis Çipras seçimlerde karşılıklı mücadele verdi.

Halk oyunu Miçotakis'ten yana kullanırken, liderliğindeki Yeni Demokrasi Partisi oyların yüzde 40,3'nü alarak çıkardığı 158 milletvekili ile tek başına iktidara geldi.

Seçimlerin hemen sonrasında ise muhalefet kanadında bir gelişme yaşandı.

5 KEZ YENİLDİ, İSTİFA ETTİ

Edinilen bilgilere göre üst üste 5 yenilgi alan Çipras, bu kez istifa etti.

Çipras, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada partide bir reformun gerekli olduğunu vurgulayarak şu cümleleri kullandı;

Yeni bir döngü başlatmanın zamanı geldi. Olumsuz sonuç bu döngünün başlangıcı olabilir ve olmalıdır.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 20
  • Alper 9 ay önce Şikayet Et
    Bu arkadaş siyaset acemisi herhalde. Sadece 5 defa yenildik diye istifa edilir mi? Bizdeki muhalefet 13 defa yeniliyor ama hala koltukta.
    Cevapla
  • Misafirü 10 ay önce Şikayet Et
    Kemal abi bak istafa etti
    Cevapla
  • Ertuğrul 10 ay önce Şikayet Et
    darısı CHP' bin başına
    Cevapla
  • Capanoglu66 10 ay önce Şikayet Et
    Yav Arkadas, ya bizim Partilerin Koltuklari Cok Sicak yada baska Ülkelerin Parti Koltuklarinda Civi var. Adam 5 sefer kaybetmis Onurluca istifasini vermis, ya bizimkiler Adam 12 seferdir kaybediyo ona ragmen haala koltuga Japon yapistiricisiyla tutturulmus gibi kalkmam diyor. Bu ne istir anlayamadim, eger anlayaniniz varsa lütfen bana bi anlativersin.
    Cevapla
  • ahmat cocuk 10 ay önce Şikayet Et
    Duy duy 5. De istifa ediyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
'Benim bebeğim terörist' diyen anne sosyal medyada viral oldu