Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı! Ülkesi iadesini istedi

Irak Yüksek Yargısı, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakan Irak asıllı Salwan Momika'nın ülkeye iade edilip yargılanması için harekete geçti.

GİRİŞ 29.06.2023 17:48 GÜNCELLEME 30.06.2023 11:48
Bu Habere 200 Yorum Yapılmış

Irak resmi haber ajansı INA'ya göre, Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zeydan, İsveç'in başkenti Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakan Iraklının ülkeye geri getirilmesi ve yargılanması için gerekli kanuni işlemlerin yapılması talimatını verdi.

Öte yandan Irak Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kur'an-ı Kerim'e yönelik bu eylemin kınandığı ifade edildi.

MÜSLÜMANLARA YÖNELİK PROVOKASYONDUR

İsveçli yetkililerin söz konusu eyleme izin vermesinin şaşırtıcı olduğu kaydedilen açıklamada, "Yapılan bu eylem Müslümanlara yönelik provokasyondur. Her türlü aşırıcılığa karşı uluslararası toplumu sorumluluk almaya çağırıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Irak'taki Şii dini ve siyasi lider Mukteda es-Sadr da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı nedeniyle İsveç’in Bağdat Büyükelçisi'nin kovulması ve elçilik önünde protesto düzenlenmesi çağrısı yapmıştı.

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

BİR GRUP ELÇİLİK BİNASINI BASTI

 Irak’ın başkenti Bağdat’ta bir grup protestocu, Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki göstererek, İsveç Büyükelçiliği'ne baskın düzenledi.

Iraklı bir grup, Bağdat’taki İsveç Büyükelçiliği binasını basarak, önce bahçeye girdi ardından da binanın çatısına çıkarak "Kur'an’a evet" sloganları attı.

Irak güvenlik güçleri yaşananlar üzerine çevrede yoğun güvenlik önlemleri aldı ve hükümet binalarıyla yabancı misyon temsilciliklerinin bulunduğu Yeşil Bölge'yi trafiğe kapattı.

Iraklı göstericiler, söz konusu baskın öncesi de büyükelçilik binası önünde toplanarak protesto gösterisi düzenlenmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 200
  • şemsi 10 ay önce Şikayet Et
    idda ediyorum bu eylemi gerçekleştiren günah keçisini ortaya yem olarak koydular akibeti ne olur ne biter diye nabız ölçüyorlar müslüman camiyası gereken cevabı olayın kapandıgını düşündükleri an kabusu yaşarlar.Arınma gecesi yaşamak istiyor ALLAH ın topraklarında gsavur
    Cevapla
  • AHMET fidan 10 ay önce Şikayet Et
    DEVLETİMİZ İZİN VERSİN kUR'AN-I Devletimiz izin versin Kur'an-ı kerime dil uzatanın derisini yüzüyüm. Bu bu işi tek başına yapmıyor bu eyleme izin veren aslında İsveç'i cezalandırmak gerekir.
    Cevapla
  • Acizler 10 ay önce Şikayet Et
    Avizlik vesikası ALLAHU-EKBER demek büyük olan ALLAH MALİKÜL MÜLK tüm yarattığının hükum sahibidir. Acele etmesinler yakan yaktıran izin veren sırasıyla hesap verecektir.
    Cevapla
  • Dem 10 ay önce Şikayet Et
    Muslüman ülkeler herzaman ki gibi boş yaygara ve kınamalar yapacaklar. Adam gibi adımlar atılmalı mesela NATO üyelik görüşmelerine ara verilmeli tepki olarak. Fas kadar olamadık adamlar en azından büyükelçisini geri çağırdı
    Cevapla
  • mesela 10 ay önce Şikayet Et
    Onlar icin sorun degil hristiyan kalmadi hepsi dinsiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tüm dünya gözünü kırpmadan saniye saniye AKINCI'yı izledi! İşte AKINCI'nın özellikleri
Yeni haftada hava durumu raporu: Yağmur, sıcak ve toz taşınımı