ABD'den Polonya'ya 15 milyar dolarlık Patriot satışı! Polonya tarihinin en büyüğü

ABD Dışişleri Bakanlığı, Polonya'ya 48 adet Patriot M903 Füze Fırlatma Rampası ile 644 adet Patriot PAC-3 MSE Füzesinin de aralarında bulunduğu 15 milyar dolarlık silah satış paketini onayladığını duyurdu.

ABD'den Polonya'ya 15 milyar dolarlık Patriot satışı! Polonya tarihinin en büyüğü
ABD'den Polonya'ya 15 milyar dolarlık Patriot satışı! Polonya tarihinin en büyüğü
GİRİŞ 29.06.2023 22:42 GÜNCELLEME 29.06.2023 23:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Polonya’ya 15 milyar dolarlık Patriot hava savunma sistemi satacak. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının Polonya'ya Patriot hava savunma sistemi satışını onayladığını duyurdu.

ABD ile Polonya yeni savunma anlaşması imzaladı: 1000 ABD askeri  Almanya'dan Polonya'ya kaydırılacak - BBC News Türkçe

15 MİLYAR DEĞERİNDEKİ 48 ADET PATRİOT VE BİRÇOK EKİPMAN İÇEREN SATIŞI ONAYLADI

Bakan Blaszczak, 48 adet Patriot M903 Füze Fırlatma Rampası, 644 adet Patriot PAC-3 MSE Füzesi, 48 adet Lançer Arayüz Verbağı Kitini (LINK), 12 adet Alt Katman Hava ve Füze Savunma Sensörü (LTAMDS), 12 adet LTPS enerji besleme sistemi ve birçok ekipmanı içeren satışın bedelinin 15 milyar dolar olduğunu bildirdi. Söz konusu 15 milyar dolar değerindeki satışın Polonya hava savunma sisteminin güçlendirilmesi bakımından son derece önemli olduğunu ifade eden Blaszczak, bir sonraki adım olarak ABD Kongresi'nin onayını beklediklerini söyledi.

Almanya, Ukrayna'ya Patriot hava savunma sistemi ve zırhlı araç gönderme  kararı aldı - Politika Haber

ANLAŞMA POLONYA TARİHİNİN EN BÜYÜK SİLAH SÖZLEŞMESİ OLARAK TARİHE GEÇTİ

Söz konusu 15 milyar dolar değerindeki silah satış paketi Polonya tarihindeki en büyük silah sözleşmesi olacak. Polonya'nın bugüne kadar imzaladığı en yüksek bedelli sözleşme, 2018 yılında yine ABD ile imzaladığı 208 Patriot füzesi ve 16 adet seyyar füze rampasını kapsayan 4,75 milyar dolarlık sözleşme olarak biliniyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Adem 9 ay önce Şikayet Et
    Önce Ukrayna ile Rusya arasında savaşı körüklediler. Şimdi de başladılar sefasını sürmeye. Polonya Estonya Litvanya Letonya sonra Finlandiya İsveç Norveç yıllarca silah satacak ABD.
    Cevapla
  • Fizmeli 9 ay önce Şikayet Et
    Ah pulonya ah hala farkına varamadın mı otormuşsun abd kocağına 15milyar dolar alış veriş yaptığına seviniyorsun, kazanan kim Abd. Başına bir iş gelse bırakır gider seni yine rusyayla başbaşa kalacsksın
    Cevapla
  • Cetin 9 ay önce Şikayet Et
    Enayiler...
    Cevapla
  • patriot 9 ay önce Şikayet Et
    Bu ukrayna isi amerikali silah sirketlerinin kasasini doldurdu, olay bu kadar basit..
    Cevapla
  • ketchup 9 ay önce Şikayet Et
    Natoya girmesi bedava. Girince ABD den başka ülkeden silah alamıyorsun. Bu nasıl bir döngü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz