BM'den İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması skandalına kınama

Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC) Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos'un İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınadığı bildirildi.

GİRİŞ 30.06.2023 00:43 GÜNCELLEME 30.06.2023 12:00
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Birlemiş Milletler Medeniyetler İttifakı (UNAOC) Yüksek Temsilcisi Miguel Angel Moratinos, İsveç'in başkentinde yer alan Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınadı. UNAOC'dan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

'MÜSLÜMANLARA BÜYÜK SAYGISIZLIK'

Açıklamaya göre, Moratinos, söz konusu alçak eylemin Kurban Bayramı'nı kutlayan Müslümanlara büyük saygısızlık olduğunu kaydetti.

Iraqi refugee sets fire to Quran outside Sweden... | Rudaw.net

'KUTSAL KİTAPLARA SAYGISIZLIK EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ'

İfade özgürlüğünün önemli olduğunu ancak kutsal kitaplar, yerler ve sembollere saygısızlık edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Moratinos, "Bu tür eylemler şiddete yol açar." değerlendirmesinde bulundu.

'ŞİDDETLE KINIYORUM'

Moratinos, karşılıklı saygının adil toplumlar için önemine işaret ederek, "İsveç'in başkenti Stockholm'de bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yakılmasını şiddetle kınıyorum." ifadelerine kullandı.

STOCKHOLM CAMİSİ ÖNÜNDE KUR'AN-I KERİM YAKMIŞTI

İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli bir şahıs dün Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • nene hatun 9 ay önce Şikayet Et
    Kalbimizi yakan acıtan bu yaratıkları sana havale ediyorum umutta sensin çarede sen ya Rabb
    Cevapla
  • Adanali 9 ay önce Şikayet Et
    Şu kepazelige bakın Kur'an'ı caminin önünde yakılmasına polis izin veriyor sonra da bizi natoya alın diyorlar reis buna asla izin vermeyecektir.
    Cevapla
  • Faruk 9 ay önce Şikayet Et
    Sonuç boş
    Cevapla
  • İsmail 9 ay önce Şikayet Et
    İNAÇ' a saygısızlığı LEGALLEŞTİRMEK İnsanların-Toplumların ve Devletlerin kendilerine saygılarının olmasındandır.... Unutulmamalıdır ki ATEİST bile bir işeye inanmaktadır.... O nedenle Ülkenin dışa vurumu sadece kendilerini KÜÇÜLTÜR....
    Cevapla
  • İlginç 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar Müslüman da değil ama nedense Türkiye gibi ÇOK SERT açıklama yaptılar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?