Almanya’yı karıştıran tartışma: Türk dönerine yasak teklifi

Almanya’da hızla yükselen ve oy oranını yüzde 20’lere çıkaran, Almanya İçin Alternatif Partisi (AfD) Türk dönerine yasak istedi. Parti, "Almanya’da, Alman kültürüne uygun yemekler olmalı" diyor.

Almanya’yı karıştıran tartışma: Türk dönerine yasak teklifi
Almanya’yı karıştıran tartışma: Türk dönerine yasak teklifi
GİRİŞ 30.06.2023 10:41 GÜNCELLEME 30.06.2023 12:45
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Almanya İçin Alternatif Partisi'nin (AfD) Berlinli üst düzey politikacısı Alexander Jungbluth, Türk dönerine yasak istedi. Kirchheimboleden'de bir toplantıya katılan Jungbluth, artık döner ya da nargile barlar yerine, Avrupa'da Avrupa kültürünü yansıtan ürünlerin olması gerektiğini söyleyerek şunları aktardı:

“Her yerde döner ya da nargile bar görmek istemiyoruz. Almanya'da Alman, İtalya'da İtalyan; Fransa'da Fransız kültürünü yansıtan yemekleri görmek istiyoruz. Şu anda Avrupa'da olan sadece belirli bir ürünün her yeri işgal etmesi."

AfD'li politikacının bu sözleri destekçileri tarafından alkış aldı. Jungbluth, toplumsal çeşitliliğinin böyle olmayacağını, tek bir ürünün her yeri işgal etmesi ile çeşitlilik sağlanamayacağını savunurken, değişik ülke mutfakları yerine Alman mutfağını savundu.

Araştırmalara göre Almanya'da içine sarımsaklı ya da sarımsaksız yoğurt sosu dökülen döner, birçok fastfood zincirini tahtından ederek birinci sıraya yükselmişti.

 

KAYNAK: SPUTNİK
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 36
  • nail 9 ay önce Şikayet Et
    olur aslında bırakalım almanlar domuz eti yesin türk döneride sadece türk vatandaşlarına satılsın gayet uygun teklif
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Bizde de hamburger yasaklanmalı.
    Cevapla
  • kisakaya muzaffer 9 ay önce Şikayet Et
    Almanlarin ekmek kültürü var ve güzel zaten yiyoruz yemek kültürü yok bunu yapmak istemeleri bence mekdonaltin kazancini yükseltmek amacli
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    turkiyede Suriyelilerin açtığı Arap restoranlarina tahammül edemeyenler alman afd partisinin bu teklifini eleştirmesin.. ırkçılık kim yaparsa yapsın kötü bir hasrettir .. Bu afd nin bizdeki ümit odağında partisinden zerre farkı yok
    Cevapla
  • yorumcu 9 ay önce Şikayet Et
    Boş yorum .... Afd kim? Kimden oy alıyor ? Nekadar milletvekili var ? Yaptıgın yorum saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap