Miçotakis'ten Türkiye çıkışı: AB'de ek bir madde olabilir

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, göçmen sorunu ile mücadele için Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yeni ekonomik destek sağlayabileceğini kaydetti. Miçotakis ayrıca Başkan Erdoğan'la görüşmesine ilişkin konuştu.

GİRİŞ 30.06.2023 20:13 GÜNCELLEME 01.07.2023 10:45
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Brüksel'de düzenlenen AB Liderler Zirvesi sonrası basın açıklamasında bulunan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Miçotakis, düzensiz göçmen sorununu çözmenin en önemli unsurunun göçmen kaçakçıları ile mücadele olduğunu belirtti.

Miçotakis, Yunanistan'a son dönemde daha az düzensiz göçmen taşıyan tekne gelmesinin nedeninin Türkiye'den yola çıkan tekne sayısının azalması olduğunu belirterek, yola çıkan tekne sayısının azalması için Tunus ve Libya gibi Kuzey Afrika ülkeleriyle işbirliği yapılması gerektiğini savundu.

ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Zirvesi kapsamında Vilnius'ta buluşacağını kaydeden Miçotakis, Türkiye-AB ilişkilerinin çerçevesini yeni bir temele yerleştirmeyi umduklarını ifade etti.

Miçotakis, bardağın yarısını dolu görmek istediğini belirterek, son dönemde düzensiz göçmen taşıyan teknelerin yola çıkmadan engellenmesinde Türk yetkililerle daha iyi bir işbirliği içinde olunduğuna dikkati çekti.

TÜRKİYE İÇİN EK BİR MADDE OLABİLİR

Başbakan Miçotakis, "Türkiye'nin mülteci sorunuyla mücadelede müttefik olması gerektiğini birçok kez söyledim. Öte yandan, AB Türkiye'yi desteklemek için çok milyon avro verdi ve muhtemelen daha fazla da verebilir. AB'nin çok yıllık bütçesinin yeniden yapılandırılmasında Türkiye'nin gelecekte desteklenmesi için ek bir madde olabilir." dedi.

BU TEMASLARIN SIK SIK OLMASI İYİDİR

Kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin dışında, Türkiye ve Yunanistan Bakanları arasında da görüşmeler olabileceğini kaydeden Miçotakis, "Geçmişte de temaslar vardı. Bu temasların sık sık olması iyidir. (Göçmen sorunu ile) mücadelede Türkiye'nin gerçekten de iyi bir müttefik olduğunu ortaya koyabiliriz. Tabii kendisi de isterse." diye konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • murat 9 ay önce Şikayet Et
    tekrar Abd ye gidip ağlama
    Cevapla
  • Oniki adalar 9 ay önce Şikayet Et
    Oniki adalar iadesi hemen olmalı
    Cevapla
  • Prjro 9 ay önce Şikayet Et
    Manuel karışık bence hiç ses çıkartma
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 9 ay önce Şikayet Et
    Çok güvendiğin Fransa kendi derdine düştü, yakında ABD'de kendi derdine düşecek. Bakalım o zaman seni kim kurtaracak.. İlham geldi şarkı sözü yazdım)))
    Cevapla
  • Ahmet 9 ay önce Şikayet Et
    Yunanistan'a ederi kadar değer verin lütfen. Ne az ne fazla. Tüm topraklarını bizden almış batının bir şımarık çocuğu oldugu gerçeğini hiç ama hiç unutmayalım. Fırsat kolladiklarini unutmayalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Vergi kaçırana taviz yok! Amansız mücadele dönemi - Gazete manşetleri