Fransa'daki olaylar! Macron gözünü kararttı: Ailelere hapis cezası tehdidi!

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, protestolarda 17 yaşın altında olaylara karışan çocuklardan ebeveynlerinin sorumlu tutulabileceğini ve 30 bin eurodan 2 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaklarını açıkladı.

GİRİŞ 02.07.2023 00:43 GÜNCELLEME 02.07.2023 10:09
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti,  Fransa'da şiddet sarmalına dönüşen ve her an ülkenin bir noktasında patlak veren şiddet olaylarına ilişkin ülke basınına açıklamalarda bulundu.

Fransa'da Adalet Bakanı hakkında yargılama kararı

'2 YIL HAPİS İLA 30 BİN EURO PARA CEZASI İLE KARŞI KARŞIYA KALACAKLAR'

Ebeveynlerin yaşanan olaylarda sorumluluklarının bulunduğuna işaret eden Dupond-Moretti, "(17 yaş altı) Çocuklarıyla ilgilenmeyen, onları, nereye gideceklerini bilerek geceleri dışarıya bırakan ebeveynler, 2 yıl hapis ila 30 bin euro para cezası ile karşı karşıya kalacaklar." dedi.

SOSYAL MEDYADAN ORGANİZE OLANLAR IP ADRESLERİNDEN TESPİT EDİLECEK

Dupond-Moretti, olaylara karışanların sosyal medya platformları üzerinden organize olduklarını, bu nedenle adli makamların, kullanıcıların IP adreslerini talep edebileceğini ifade etti.

What Is an IP Address and How Does It Work? A Comprehensive Guide

'HESAPLAR SİLENECEK VE CEZALANDIRILACAK'

Fransız Adalet Bakanı, "Yani 13, 14, 15, 16 veya 17 yaşındasın, evdesin ve Snapchat'e bir şeyler gönderdin, hesabın silinecek ve tespit edilip cezalandırılacaksın. Kesinlikle tekrar sakinleşmemiz gerekiyor, bu kadar yeter. Artık dayanması zor." diye konuştu. Ebeveynleri, çocuklarına sahip çıkmaya çağıran Dupond-Moretti, "ebeveynlik vazifesi bulunanların ahlaki olarak düzeni sağlamaktan sorumlu olduğu" yorumunu yaptı.

MACRON, SOKAKLARDAKİ KİŞİLERE 'VİDEO OYUNU' GÖNDERMESİ YAPMIŞTI

Gerald Darmanin, Nael M. isimli gencin ölümünün yarattığı üzüntünün meşru olduğuna, ancak bu üzüntünün "kargaşayı" haklı çıkarmadığına işaret etti. İçişleri Bakanı Darmanin, ülkede çıkan olaylarda gözaltına alınanların yaş ortalamasının 17 olduğunu açıkladı. Fransa'da yaşanan olaylara ilişkin Cumhurbaşkanı Macron ise "Bazı gençlerin sokakta kendilerini zehirleyen video oyunlarını oynadığı hissine kapılıyoruz" demişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 196
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Oradaki yargı , Afrika'nın Fransız sömürüsüne maruz kalması ve emeklilik yaşının 64 'e çıkarılmasını arzulayan küresel hegemonist sistemin yargısıdır .
    Cevapla
  • Neco 1 9 ay önce Şikayet Et
    Yahu Tayyip Baba dan bir ders al, oglum, önce emeklilik yaşını 55 düşür, sosyal hakları ver, müslümanları destekle, müslüman ol, Allah ın yoluna halkını davet et. Bak herşey nasıl düzeliyor. Şu garibin sözleri sana ilaç olur, akıllı ol, Babamı dinle, terörü bitir. Yoksa çok rüsva olacaksınız
    Cevapla
  • Okan 9 ay önce Şikayet Et
    Olaylara karisanlarin ebeveynleri suçlanıyor. Teröristlerin de ebeveynleri suclanmali. Teror olayına karisanin ailesini sinir disi yapacaksin. Terorist yetistirmesinler. Çocukluktan sahip çıksınlar.
    Cevapla
  • Devammmm 9 ay önce Şikayet Et
    Beter olun kâfirler
    Cevapla
  • Artı 9 ay önce Şikayet Et
    Oldu kuş vurur gibi polis çocukları vursun ebeveyn sorumlu olsun Fransa'ya fransizlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailliler esir takası anlaşması ve Netanyahu'nun istifası için yine sokaklara indi
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit