Fransa'da olaylar sonrası ilk anket! Fransızlar kararını verdi! Gözler Macron'da

Fransa'da17 yaşındaki Nahel M. isimli çocuğun bir polis memuru tarafından öldürülmesiyle başlayan sokak olayları giderek şiddetlenirken, yapılan bir araştırmaya göre halkın yüzde 69'unun OHAL ilan edilmesi gerektiğini düşünüyor.

GİRİŞ 02.07.2023 23:49 GÜNCELLEME 03.07.2023 09:50
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Fransa'da, 4 kentte 3 Temmuz'a kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmesine rağmen protestocular sokakları birbirine kattı. Paris'in doğusunda bir belediye binası ateşe verilirken araçların kundaklandığı ve dükkanların yağmalandığı bilgisi verildi. Fransa halkında gündem ise ülkenin dört bir yanına dalga dalga yayılan isyan.

Fransa halkından OHAL kararı! Macron OHAL ilan edecek mi?

BAŞBAKAN 'TÜM SEÇENEKLER MASADA' DEMİŞTİ

Başbakan Elizabeth Borne, olayları kontrol altına almak için tüm seçeneklerin masada olduğunu açıklamasının ardından akıllara “Olağanüstü hal (OHAL) mi ilan edilecek?” sorusunu getirdi.

HALKIN YÜZDE 69'U OHAL İLAN EDİLMESİNİ İSTİYOR

Fransız Le Figaro gazetesi Institut Français D'opinion Publique’in yaptığı araştırmayı yayımlandı. Araştırmaya katılanların yüzde 69’u OHAL ilan edilmesi yönünde görüş bildirdi. Halkın yüzde 31'i ise OHAL ilan edilmesini istemiyor.

Fransa halkından OHAL kararı! Macron OHAL ilan edecek mi?

POLİSE GÜVEN HALA SÜRÜYOR

Halkın çoğunluğu OHAL ilan edilmeden olayların kontrol altına alınamayacağına inanıyor. Aynı araştırmaya göre Fransa halkının yüzde 57'si polise güveniyor ya da sempati duyuyor.

Fransa halkından OHAL kararı! Macron OHAL ilan edecek mi?

KAYNAK: TRTHABER
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 81
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Kara kıtanın gönlünü yaparlar önlerini birşey atarlar siz bununla yetinin diye onlarda onulan yetinirker yetinmesseler birbirine kırdırırlar daha olmassa kafalarına inerler bu böyle.
    Cevapla
  • yavuz 9 ay önce Şikayet Et
    polisin orantısız güç kullanması endişe verici demokrasi ve insan haklarına saygılı olmalarını bekliyoruz.
    Cevapla
  • Emin 9 ay önce Şikayet Et
    Cak Çırak'ın tutumu endişe verici. Fransa hükümetini demokrasi ve insan haklarına saygıya davet ediyorum. Polisin göstericilere orantısız güç kullanımı endişe verici.
    Cevapla
  • Aygun 9 ay önce Şikayet Et
    Türkiye olarak özel kuvvet göndermeye hazır olmalıyız!
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Endişeyle takip ediyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak