Rusya alarma geçti: Araçlar tek tek aranıyor, kilometrelerce kuyruk oluştu...

Rusya Wagner birliklerinin Kırım Köprüsü'ne saldırı düzenleme ihtimaline karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Kırım'a giden köprüde araçlar saatlerce arandı.

GİRİŞ 03.07.2023 13:53 GÜNCELLEME 03.07.2023 14:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kısa süreli isyanlarının ardından, Wagner'in savaşta deneyimli paralı askerlerden oluşan birimleri komşu Belarus'a sürgüne gönderildi, ancak Rusya Kırım Kerç Köprüsü'ne ikinci bir saldırı düzenleyebileceklerini düşünüyor.

Moskova'nın, isyanlarının ardından Wagner'in tekrar bir saldırı planlayabileceği korkusuyla yüksek alarmda olduğu öğrenildi.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Rusya'dan on mil uzunluğundaki köprüyü kullanan her arabaya ve tüm yolculara yoğun güvenlik kontrolleri uygulandı . Yakındaki bir kamyon feribot hizmetinde de gecikmeler yaşandı.

Bir rapora göre Rusya, paralı askerlerinin Putin tarafından rejimine karşı silahlı bir isyanın ardından baltalanmasının ardından hoşnutsuz Wagner savaşçıları tarafından düzenlenebileceği endişeleri arasında ölümcül yeni bir bombalı saldırıdan korkuyor .

2018'de açıldığında 'yüzyılın inşaatı' olarak anılan köprüde Ekim ayında gizemli bir bomba saldırısı gerçekleşmişti.

WAGNERDEN SALDIRI İDDİASI

Köprü, Rusya ile 2014'te Moskova'nın ilhak ettiği Kırım arasındaki Kerç Köprüsü üzerinden hem karayolu hem de demiryolu trafiğini taşıyor.

Wagner savaşçılarının, Putin'in geçen ay silahlı isyanlarını durdurması karşılığında özel ordunun lideri Yevgeny Prigozhin ile yaptığı anlaşmadan cayabileceğini düşündükleri ve bir saldırıya hazırlanıyor olabilecekleri iddia edildi.

Telegram kanalı InformNapalm, "Açıkçası, Kırım'da sabotajcılar bekleniyor" ifadelerini kullandı.

GEÇEN SENE HAVAYA UÇTU

Putin'in sekiz yıl önce el koyduğu yarımada ile Rusya arasındaki bağlantıyı sağlayan devasa 3 milyar dolarlık Kerç Köprüsü geçtiğimiz Ekim ayında havaya uçuruldu.

Kırım'a yönelik olası bir saldırıda Rusya'dan bölgeye gelecek desteği kesmek için önemli bir konum olan köprüyle Rus yetkililer özel olarak ilgileniyor. Bahar taarruzunun sürdüğü şu günlerde köprünün tekrar patlatılması veya ağır hasar alması Rusya'nın Kırım'ı kaybetmesi anlamına geliyor.

Geçtiğimiz gün Washington Post'ta yapılan haberde ise CIA'in 2023 sonunda savaşın biteceğini ve yıl sonuna kadar Kırım'ın el değiştirmesini bekledikleri yazıldı. 

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8
  • Veli 9 ay önce Şikayet Et
    Hani wagna bitmişti çukaçenko araya girmişti
    Cevapla
  • Haa 9 ay önce Şikayet Et
    Savaşların bıle cılkı cıkmıs böle savaş mı olur çocukla oynar gıbı oynuyor putin can cekıatıeıyor parçalıyor
    Cevapla
  • lazalim 9 ay önce Şikayet Et
    Bütün normlardan müstağni bir eşkıya sürüsü hem besleyenin hem de herkes için tehlike arz eder. Darısı Amerika ya.
    Cevapla
  • dayı 9 ay önce Şikayet Et
    rusyanın gücü bu kadar mıymış.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Rusya-Ukrayna Savaşı, Kırım Hanlığı'nın (Hazar Cumhuriyeti'nin çekirdeği) Ukrayna ve Rusya'dan kopmasıyla sonuçlanacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"