Macron'dan "sosyal medya" açıklaması: Kesebilecek konumda olmalıyız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, sosyal medya ağlarına yönelik yasaklara yoğunlaşmaları gerektiğini belirterek, "İşler çığırından çıktığında, (sosyal medya ağlarına) erişimi düzenleyebilecek veya kesebilecek konumda olmalıyız." dedi.

GİRİŞ 04.07.2023 23:24 GÜNCELLEME 05.07.2023 09:49
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Fransız basınındaki habere göre, Macron, Nael M. isimli sürücünün polis kurşunuyla öldürülmesine tepki olarak başlayan gösterilerden bölgeleri etkilenen belediye başkanlarıyla Elysee Sarayı'nda bir araya geldi.

MACRON SOSYAL MEDYAYI KESMEYE HAZIRLANIYOR

Macron, burada yaptığı açıklamada, "Sosyal medya ağlarına yönelik yasaklara yoğunlaşmalıyız. İşler çığırından çıktığında, (sosyal medya ağlarına) erişimi düzenleyebilecek veya kesebilecek konumda olmalıyız." diye konuştu.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de Ulusal Meclis'te yaptığı konuşmada, gösterilerde gözaltına alınan 4 bin kişiden yüzde 10'dan daha azının yabancı olduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti ise, eylemler kapsamında gözaltına alınanlardan 350 kişinin tutuklandığını açıkladı.

FRANSA'DAKİ ŞİDDETLİ PROTESTOLAR

Fransız polisi 27 Haziran'da Nanterre'de, içinde 3 kişi bulunan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücü Nael M'yi öldürmüştü.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Genci öldüren polis açığa alınmış ve tutuklu yargılanmasına karar verilmişti.

Ayrıca Paris, Marsilya, Lyon dahil birçok kentte düzenlenen protestolarda talan ve yağmalama olayları yaşanmış, 10 kadar kentte saat 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • Çelebi Mehmet 9 ay önce Şikayet Et
    neerede insan hakları neeerede basın yayın özgürlüğü neeerede sosyal medya özgürlüğü. Macronu kınıyorum.
    Cevapla
  • Yedi cihan 9 ay önce Şikayet Et
    Geçenlerde fransada cannes film festivalinde sonradan görme bir sözde sanatçı vardı, kendi vatanını şikayet eden. Işte gazeteci olarak böyle durumları fırsat bilip onu bulup konuşturmak gerekiyor size, bakalım görüşleri neymiş fransada da yaşanan gelişmeler için.
    Cevapla
  • Voice of Africa 9 ay önce Şikayet Et
    Burdan fransız rejimini kınıyor ve insan ile ifade özgürlüğüne saygı duymasını istiyoruz, macron diktasını istifaya davet ediyoruz.
    Cevapla
  • Kral61 9 ay önce Şikayet Et
    Havalar ısındı macronn :)
    Cevapla
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Ne kesersen kes sonun geliyor fransa yanacak battikca batacaksin ulkendeki hainler korusun seni seytanin hesap verme gunu baska ulkelere ettigin butun zulumlerin acisi cikacak bir avuc yahudiyi zengin edip fransa halkina sosyal yardima mahkum eden fransa macron yanacak yakin yikin ofkenizi gosterin stres atin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü