Hürmüz Boğazı'nda ABD ile tehlikeli temas... İran, 2 petrol tankerine el koymaya çalıştı

ABD Donanması, İran’ın Hürmüz Boğazı yakınlarında 2 petrol tankerine al koymaya çalıştığını ve bir tankere ateş açtığını duyurdu.

Hürmüz Boğazı'nda ABD ile tehlikeli temas... İran, 2 petrol tankerine el koymaya çalıştı
Hürmüz Boğazı'nda ABD ile tehlikeli temas... İran, 2 petrol tankerine el koymaya çalıştı
GİRİŞ 05.07.2023 17:49 GÜNCELLEME 06.07.2023 08:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran, Hürmüz Boğazı yakınlarında 2 petrol tankerine el koymaya çalıştı. ABD Donanması tarafından yapılan açıklamada, İran’ın Hürmüz Boğazı’nın stratejik bölgelerinde 2 petrol tankerine el koymaya çalıştığı ve tankerlerden birine ateş açtığı bildirildi. ABD’nin İran’ın saldırısından sonra hemen savunmaya geçtiği ve İran gemilerinin geri çekilerek yolculuğuna devam ettiği belirtildi.

ABD Donanması Sözcüsü Tim Hawkins, ”İran gemileri uluslararası sularda yasal geçiş hakkı olan ticari tankerlere el koymaya çalıştı. ABD Donanması gerekeni yaptı ve el koymayı önledi” dedi. Ateş açılan tankerde herhangi bir hasarın meydana gelmediği belirtilirken İran’dan konuya ilişkin açıklama yapılmadı.

ABD Donanmasına göre İran, son 2 yılda en az 5 ticari gemiye el koymaya çalıştı veya başka gemileri taciz etti. İran’ın bu atılımları çoğunlukla önemli petrol geçişlerinin yüzde 20’sinin yapıldığı Basra Körfezi’nde bulunan Hürmüz Boğazı’nda gerçekleşti.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Morelli 9 ay önce Şikayet Et
    Abdnin buralarda olmasi yasadisi iranla suudlara birbirini dusman eden fitne fesat eken amarikanin amaci ortaliga karistirmak biradim para kazaniyor suudlar abddeki butun malvarliklarini geriye getirmeli abdnin batmasina katki sunabilirler
    Cevapla
  • Berdan 9 ay önce Şikayet Et
    Yellow stone bir Amerika yeraltı bombası
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?