Mescid-i Nebevi’de hacılara özel temizlik

Peygamber Efendimizin kabrinin bulunduğu Mescid-i Nebevi'de hac münasebetiyle temizlik çalışmaları hummalı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Mescid-i Nebevi’de hacılara özel temizlik
Mescid-i Nebevi’de hacılara özel temizlik
GİRİŞ 08.07.2023 21:15 GÜNCELLEME 08.07.2023 21:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hicri 1444 yılının hac organizasyonunda sona doğru geliniyor. Resmi hac vizesi ile gelen 2.5 milyon, değişik görevlerle gelip hac ibadetini de yapan yaklaşık 500 bin kişinin hacı olduğu bu yıl, birçok yeni düzenleme hac organizasyonuna dahil oldu. En önemli çalışma hacılara bir barkod oluşturularak bütün intikal zincirlerinin takip edilmesi oldu. Böylece kasap, teknik personel gibi değişik görevlerle gelenlerin Arafat’a çıkmalarında büyük engeller çıktı.

Mekke-i Mükerreme’de hac ibadetini yerine getirenlerin mutlaka ziyaret ettikleri, Peygamber Efendimizin kabri ve mescidi ile alakalı düzenlemeler de dikkat çekti. Bu sene Cennet Bahçesi olarak bilinen Ravza-i Mutahhara’ya randevusuz kimse alınmadı. Efendimizin, kabri ile minberi arasında olan ve cennet bahçesinden kabul edilen alana Nusuk uygulaması üzerinden sadece hac vizesi olanlar hac döneminde girebildi.

Peygamber Efendimizin kabrinin etrafındaki mescidin de hac münasebeti ile güvenlik ve temizlik hizmetleri de üst seviye de sağlandı. Hiçbir hırsızlık ve aykırı bir hareket yaşanmadı. Unutulan çantalar ise içi para dolu bile olsa sahiplerine eksiksiz teslim edildi.

Temizlik ve bakım ekipleri de Mescid-i Nebevi’de aralıksız faaliyet gösteriyor. Mekke-i Mükerreme’den hacılar gelmeden önce mescidin bütün aydınlatma sistemleri elden geçirildi, pirinç aplikleri parlatıldı. Mescitte zemzem servisi ve temizlik hizmetleri de üst seviyede gerçekleştirildi.

 

 

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Rabbim gidemeyenlerede nasip etsin inşallah
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Hacı adaylarına karşı çok kaba ve saygısızlar. insanlar Hac'ca gidebilmek için 15 yıl bekliyor ve karşılarında eğitimsiz güvenlik görevlileri ve keyfi uygulamalar. Hiç hoş değildi
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Selamünaleyküm Allahüteala razıolsun bütün resülüllah ın hizmetinde olanlardan razıolsun
    Cevapla
  • altun 9 ay önce Şikayet Et
    Allah Razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyon 4 ayda 20 puan birden düşecek
Kassam Tugaylarından İsrail'e 'Rajum' sürprizi! İsrail karargahına peş peşe fırlatıldı