Mali'de BM konvoyuna saldırı: 3 ölü, 11 yaralı

Mali'de Birleşmiş Milletler (BM) Mali Çok Boyutlu Entegre İstikrar Misyonu (MINUSMA) konvoyuna düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi öldü.

Mali'de BM konvoyuna saldırı: 3 ölü, 11 yaralı
Mali'de BM konvoyuna saldırı: 3 ölü, 11 yaralı
GİRİŞ 09.07.2023 18:16 GÜNCELLEME 09.07.2023 18:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MINUSMA'dan yapılan açıklamaya göre, ülkenin iç kesimlerinde yer alan Ansongo mevkisinde hareket halindeki lojistik konvoya kimliği belirsiz silahlı kişilerce saldırı düzenlendi.

Saldırıda ilk belirlemelere göre 3 sivil hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı. Konvoy, aynı gün 15 kilometre ileride ikinci kez saldırıya uğradı. Bu saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Mali'de BM konvoyuna silahlı saldırı: 3 ölü

SALDIRIYI HENÜZ KİMSE ÜSTLENMEDİ

Nijer sınırındaki Labezzanga mevkisinden Ansongo'ya ilerleyen konvoy, 35 kamyondan oluşuyordu. Saldırıyı henüz kimse üstlenmedi, Ansongo'nun yer aldığı Gao bölgesinde DEAŞ'ın Afrika'daki unsurlarının aktif olduğu biliniyor.

Mali'de patlak veren güvenlik krizinin akabinde 25 Nisan 2013'te kurulan MINUSMA'da 13 binden fazla asker ve 2 bine yakın polis görev yapıyor. MINUSMA, Mali hükümetinin talebi üzerine Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararıyla 30 Haziran'da ülkeden 6 ay içinde tamamen çekilmeye karar vermişti.

BM'nin 31 Mayıs'ta güncellediği verilere göre MINUSMA, son 10 yılda 192'si terör saldırılarında olmak üzere 306 unsurunu kaybetti. Terör saldırılarında verdiği kayıplar nedeniyle MINUSMA, "dünyanın en tehlikeli barış misyonu" kabul ediliyor.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Gasap haydo 9 ay önce Şikayet Et
    yine işşid oyunu sahnede
    Cevapla
  • alonegreywolf 9 ay önce Şikayet Et
    BM, NATO, DSÖ..... Bunların tamamı emperyalizmin maşaları. Ruanda, Bosna en yakın örnekler.
    Cevapla
  • Ahmed 9 ay önce Şikayet Et
    Afrikayı daha fazla sömürmeye giden abd lileri abd hükümeti kendi adamlarına talimat verip saldırı düzenletmiştir.
    Cevapla
  • tepki 9 ay önce Şikayet Et
    kendi kurduklari terør bazen kendileri vuruyor ve vuracak israil usa ve nato o kadar terør kurdu zaman ile konrol edemeyecek o zaman kendi de zarar gørecek vak sverige ne var ise toplamis konrol edemiyor artik
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!