Stoltenberg'ten Türkiye'nin AB üyeliği isteğine destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin AB'ye katılma isteğini desteklediğini açıkladı. Erdoğan, Vilnius'a harekete etmeden önce, "Avrupa Birliği'nde Türkiye'nin önünü açın, biz de İsveç'in önünü açalım" demişti.

GİRİŞ 10.07.2023 14:33 GÜNCELLEME 10.07.2023 15:53
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta 11-12 Temmuz'da yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Litvanya'ya seyahati öncesinde havalimanında basın toplantısı düzenlemişti.

Erdoğan, "Milletimizin bizden bir beklentisi var" diyerek, "Önce gelin Türkiye'nin AB'de önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım" ifadesini kullanmıştı.

STOLTENBERG'DEN DESTEK

Erdoğan'ın açıklamasından kısa bir süre sonra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Türkiye'nin AB üyeliği isteğini destekliyorum" dedi.

Stoltenberg ayrıca, "İsveç'i NATO'ya sokmak için çok çalışıyoruz. Vilnius'taki zirvede İsveç'in üyeliği konusunda pozitif bir karar alınması hala mümkün" diye konuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 97
  • Ham 9 ay önce Şikayet Et
    Al gülüm ver gülüm.. helal sana Reis! Bu Avrupa'yı eninde sonunda kevgire çevirdin helal sana
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Şaka gibi inanmıyorum ne oluyor bize Reis
    Cevapla
  • misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Karşı çıkan yokki. 50 yıldır niye alınmıyor.
    Cevapla
  • afacan 9 ay önce Şikayet Et
    nasil oluyr ise nato usa avrupa hepi terøre destek veriyor yardim ediyor suclu sverige ilan ettiler nerde ise bunu hepsi zaten yapiyor idi usa ise sayisiz terør kuran kendisi degil sanki o da sucu sverige atti nato baskani isen hans yetkini kullan terøre destek veren usa avrupa ulkeri var vur emri ver onlara
    Cevapla
  • Das 9 ay önce Şikayet Et
    Seytan Stoltenberg nerde destekliyorsun türkiye senin emir verecen ülke degil haddini bilecen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son yapılan anket ortaya çıktı! CHP iktidar olur mu?
Katar temsilcisinden tarihi konuşma! Teslim olmayacağız...