Nepal de eşcinsel evliliği tanıdı

Nepal'de Yüksek Mahkeme, geçici bir karar alarak, LGBT'li bireylerin evliliklerinin tescil edilmesine hükmetti. Kararın ardından Nepal hükümeti de gelecek haftalarda kalıcı bir kanun çıkartacak.

Nepal de eşcinsel evliliği tanıdı
Nepal de eşcinsel evliliği tanıdı
GİRİŞ 10.07.2023 16:13 GÜNCELLEME 10.07.2023 16:16
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Nepal'de Yüksek Mahkeme, LGBT'li bireylerin evliliklerinin tescil edilebileceğini açıkladı. Şu an karar geçici olsa da Nepal hükümeti ilerleyen dönemde kalıcı bir kanun çıkartacak.

Eşcinsel birliktelikleri kalıcı olarak destekleyecek yeni bir mevzuat oluşturulana kadar, Yüksek Mahkeme, eşcinsel çiftler için evlilik kaydı oluşturulması gerektiğine hükmetti ve eşcinsel çiftlere heteroseksüel çiftlerle aynı hakların tanınacağını açıkladı.

Nepal'de parlamentonun ilk ve tek eşcinsel üyesi olan Sunil Pant, karar için, "İnsanlar şimdiden kutlama yapıyor. Evlilikleri için belge toplamaya başladılar" dedi.

Pant'a göre; önümüzdeki birkaç ay içinde yaklaşık 200 eşcinsel çift evliliklerini tescil ettirecek.

Nepal bu kararla, eşcinsel evliliği tanıyan ilk Güney Asya ülkesi oldu. Bangladeş, Bhutan, Hindistan, Pakistan, Sri Lanka ve Maldivler hala eşcinsel çiftlerin evlenmesine izin vermiyor.

Asya kıtasında sadece Tayvan eşcinsel evliliği tanıyordu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 21
  • Adam 9 ay önce Şikayet Et
    DağIl dunya
    Cevapla
  • 40 yaşüstü 9 ay önce Şikayet Et
    dünyayı tehdit eden 1 numaralı sorun kesinlikle küresel ısınma değil. küresel ve doğal olaylar evet insan geleceğini tehdit ediyor ama asıl tehdit bu sapkınlıklar. bu tek yönlü değil; cinsiyetsizlik yada sapkınlıkla eş güdümlü insan giyimi (moda) ve günlük yaşam tarzı. bu üç aşırılık evvel erkeği etkisiz sonra aileyi etkisiz kılmak. 20 40 yıl içinde nüfus tepetaklak
    Cevapla
  • AliT 9 ay önce Şikayet Et
    Bu zihniyet kıyametin yaklaştığının habercisi Allah sonumuzu hayırlı eylesin
    Cevapla
  • cahit 9 ay önce Şikayet Et
    Budistlerde budandı onlarda ahlaksızlığa meyil etti bu dünya artık bu ahlaksız toplumları kaldıramaz yakında himalaya dağları üzerimize kapanırsa şaşmam
    Cevapla
  • Zaza 9 ay önce Şikayet Et
    Sapkinliginizda bogulun aşağililklar.Bu ne sapkınlık öyle.İnsanoglu sapkinligindan ve hastalıklarından hiç kurtulmayı düşünmüyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...
Şampiyonluk yarışı kızıştı! Düşme hattı alev aldı! Süper Lig'de son durum...