Rusya'dan İsveç ve Türkiye açıklaması

Kremlin: Moskova Ankara ile ilişkilerini geliştirmekte istekli. Türkiye'nin NATO'ya yükümlülükleri var bu konuda yanılgı içinde değiliz.

GİRİŞ 11.07.2023 13:08 GÜNCELLEME 31.07.2023 10:05
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, Litvanya'daki NATO Zirvesi kapsamında dün biraraya geldi. İsveç'in Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine aktif destek vereceği bildirildi.

VİLNİUS'TA MUTABAKAT SAĞLANDI

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, müttefikler arasında savunma ticaret ve yatırımlarında yaptırım olmaması ve engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmakta mutabık kalındı.

Türkiye, İsveç ve NATO görüşmesinde, Türkiye'nin İsveç'in NATO'ya Katılım Protokollerini TBMM’ye sevk edeceği ve onaylanması için yakın işbirliği içinde olacağı belirtildi.

Türkiye, İsveç ve NATO'nun Vilnius'taki üçlü görüşmesinde, İsveç'in terör örgütü YPG/PYD ve FETÖ'ye destek vermeyeceğini yinelediği belirtildi.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Türkiye’nin, İsveç’in NATO üyelik kararını TBMM’ye sunulacağının açıklanmasının ardından Kremlin Sarayı’ndan ilk açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Türkiye’nin NATO üyesi olduğunu ve NATO’ya karşı sorumluluklar taşıdığını belirten Peskov, “İsveç'in NATO üyeliği hakkında Türkiye'nin NATO'ya karşı yükümlülükleri var, bunların farkındayız. Rusya, aralarındaki görüş ayrılıklarına rağmen Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek istiyor” dedi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 78
  • kamil 9 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten şaşkınlık içindeyim. Daha dün demediğimizin kalmadığı ülkeyi Nato ya kabul ettik.. Yuh diyorum başkada birşey demiyorum.. İsveç değiştimi hayır, ama biz 1 ayda 180 derece döndük.. arka tarafta ne olduda döndük.. anlaşılan ciddi zayıflığımız ve zaaflarımız var.
    Cevapla
  • Ahmet başçavuş 9 ay önce Şikayet Et
    Reis istediğini almadan bir konuda fikir değiştirir ve taviz verirmi sence topa, tüfeğe boyun eğmeyen reis üç beş kıytırık avrupalı siyasetçinin gönlü olsun diye Türkiye'nin çıkarlarına ters bir karar alırmı sence
    Cevapla
  • Kamil 9 ay önce Şikayet Et
    İsveç , Finlandiya ve Almanya'nın üzerinde Rusya tehlikesi mevcuttur . Türkiye olarak Rusya - Ukrayna Barışını mümkün kılacağımızı , Zira , karşılığında ise Türkiye'ye AB Gümrük Birliği ve Vize Serbestisi artı üyelik süreci yolunun açılmasını talep etmeliyiz .
    Cevapla
  • murat21. 9 ay önce Şikayet Et
    bu kadar tutarsız siyaset olmaz erdoğan bu kararıyla kutsal kitabımızı yakmış terör örgütüne destek vermiştir yazıklar olsun nokta
    Cevapla
  • Ali veli konya 9 ay önce Şikayet Et
    Rus iranla esatla iş tutsun wagner olayinsa maskeleri gördü o yüzden bütün reflekslerimizi olumlu karşilayacak elimiz rahat yakinda tl den çikar euroya geceriz şuraya yazayim
    Cevapla
  • Deli Dumrul 9 ay önce Şikayet Et
    Reis Bu işi yine başardı. Yarın bir gün Putin ilede görüşür onuda kendi tarafımıza çeker evelallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!