Bayraktar TB2'nin Ukrayna'da üretileceği fabrikanın inşası başladı

Ukrayna Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, Ukrayna'da Bayraktar TB2'nin üretileceği fabrikanın inşasına başladıklarını duyurdu. Tesisin, sorun çıkmaması durumunda iki yıl içinde üretime geçmesi bekleniyor.

GİRİŞ 11.07.2023 13:58 GÜNCELLEME 03.08.2023 15:03
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Ukrayna Hava Kuvvetleri, Rusya ile devam eden savaşta hava saldırıları için Türkiye'den tedarik ettiği Bayraktar TB2 SİHA'larını etkin şekilde kullandı. Bayraktar TB2'ler, Ukrayna'nın Rus güçlerine karşı yürüttüğü operasyonlarda önemli bir rol oynadı.

UKRAYNA, BAYRAKTAR TB2 ÜRETİM TESİSİNİN İNŞASINA BAŞLADI

Söz konusu SİHA'ların Ukrayna'da üretilmesine dair Türkiye'yle daha önce anlaşan Kiev yönetimi, ilk adımı attı.

Ukrayna televizyonu Channel 24'e konuşan Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyshin, Bayraktar TB2'nin üretileceği fabrikada çalışmaların başladığını kaydetti.

Fabrikanın inşa edileceği lokasyonu söylemeyen Ukraynalı Bakan, "Tesis, sadece bir muhtıra üzerine değil, pratikte de inşa edilmeye başlandı. Ukrayna topraklarındaki üretimden bahsediyoruz. Bu, birkaç yıl önce müzakere edilen Bayraktarlar için aynı büyüklükteki fabrika" diye konuştu.

Ukrayna'da üretilecek SİHA'larda, Ukrayna motorları kullanılacak. Tesisin, sorun çıkmaması durumunda iki yıl içinde üretime geçmesi bekleniyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 37
  • Yorum 9 ay önce Şikayet Et
    Saçma yorumlar atıyorsunuz gine, Ukranya-Türkiye anlaşmaları var, savaştan önce yapıldı, onlar bize bazı teknolojiler ve motor teslimat sözü yaptılar ( vede zaten aldık onları ), bizde onlara TB2 teslimatı ( yapıldı ) ve de fabrika sözü verdik. Yani her iki taraf kazandı
    Cevapla
  • ... 9 ay önce Şikayet Et
    Eee e, sonra ne olacak ?? Rusya ??? Savaş devam ediyor.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    neden ukrayna da Azerbeycan değil
    Cevapla
  • Kerem 9 ay önce Şikayet Et
    Çünkü ukranya bize tank motoru ve füze motorları için bilgi vermiştir karşılıksız
    Cevapla
  • Mtl 9 ay önce Şikayet Et
    Tahminimce uçak ve uçak motoru teknolojisi karşılığında iha fabrikası anlaşması yapıldı.Türk savunma sanayii tarafından geliştirilen; AKINCI TİHA, KIZILELMA, ANKA-3, KEMANKEŞ ve Süper ŞİMŞEK gibi uçak ve mühimmatta, Ukrayna’dan tedarik edilen motorlar kullanılıyor. Öte yandan T929 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri de yine Ukrayna’dan tedarik edilen bir motoru kullanıyor.
    Cevapla
  • Aldırma gönül 9 ay önce Şikayet Et
    Karşılığında uçak, füze ve helikopter motoru teknolojisi aldıysak ne alâ yoksa aldatılırız yine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var
Türkiye'nin operasyonu öncesi PKK'dan şeytani Irak planı!