Sinagog saldırganına ölüm cezası!

ABD'de federal jüri, Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh kentinde 2018'de sinagoga düzenlediği silahlı saldırıda 11 kişiyi öldüren Robert Bowers'ın ölüm cezasına çarptırılabileceğine karar verdi.

Sinagog saldırganına ölüm cezası!
Sinagog saldırganına ölüm cezası!
GİRİŞ 13.07.2023 22:26 GÜNCELLEME 13.07.2023 22:26
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Pittsburgh Federal Mahkemesinde, 12 kişilik jüri heyeti, Bowers'ın ölüm cezası almaya uygun olduğuna hükmetti.

Bu karar üzerine duruşmada ikinci aşama olarak, Bowers'ın ölüm mü yoksa müebbet hapis cezasına mı çarptırılacağına dair nihai kararı vermesi için daha fazla kanıt jüriye sunulacak.

Jüri üyeleri, Bowers'ın ölüm cezası almayı hakkettiğine karar verirse bu, idam cezasını sona erdirme taahhüdü için kampanya yürüten Joe Biden'ın başkanlığı sırasında verilen ilk federal ölüm cezası olacak.

Üyelerin Bowers'ı idam cezasına çarptırmak için, ağırlaştırıcı faktörlerin hafifletici faktörlerden daha üstün geldiği konusunda oy birliğiyle anlaşmaları gerekiyor.

Savcılar, Bowers'ın saldırıyı 6 ay önceden planladığı ve daha fazla Yahudi’yi öldüremediği için üzüldüğünü söylemesinden dolayı en ağır şekilde cezalandırılması talebinde bulunurken, avukatları ise akıl sağlığı sorunları olduğunu öne sürmüştü.

Su an 50 yaşında olan Bowers, 27 Ekim 2018'de Pittsburgh kentindeki bir sinagoga düzenlediği silahlı saldırıda 11 kişinin ölümüne, 4'ü polis 6 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu.

Bowers, geçen ay, devam eden yargılama sonucunda mahkeme heyeti tarafından, hakkındaki, ölümle sonuçlanan dini inançların özgürce yerine getirilmesini engellemek, cinayet işlemek için ateşli silah kullanmak ve nefret suçu dahil 63 suçtan suçlu bulmuştu.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • şadiye 9 ay önce Şikayet Et
    Dünyada tüm canları ucuz gören, konu kendi canı kanı olunca farklı düşünen emperyalist ülkeler , bence hiç gerek yok, yaptığınız şey yanlıştır. Tekrar düşünerek ve hatanıza devam etmeyerek. kişiyi İfade özgürlüğü kisvesi altında görülmeli ve arkadaş derhal serbest bırakılmalıdır.
    Cevapla
  • Silke 9 ay önce Şikayet Et
    Bu dünyada israili kimse hic bir devlet sevmez.
    Cevapla
  • ahndndr0701 9 ay önce Şikayet Et
    daha çok kanıt istemiş,,ne için acep
    Cevapla
  • Adam 9 ay önce Şikayet Et
    Ku Klux Klan gibi Hristiyan Teröristler de ABD'de insanların yaşamını tehdit ediyorlar.
    Cevapla
  • Veli 9 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar ölumu hak etmemiş o öldurdu sendemi öldureceksin Cezasını ölum veren ve ölduren kişinin arasında ne fark var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada