Pentagon'dan Wagner açıklaması: Operasyonlara destek veremezler

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "Wagner güçlerinin Ukrayna'daki operasyonlara destek verecek bir kapasitede olmadıkları kanaatindeyiz" dedi.

Pentagon'dan Wagner açıklaması: Operasyonlara destek veremezler
Pentagon'dan Wagner açıklaması: Operasyonlara destek veremezler
GİRİŞ 14.07.2023 12:40 GÜNCELLEME 14.07.2023 12:40

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı isyan başlatan ve 24 saat sonra geri çekilen Rus paralı asker grubu Wagner'e ilişkin konuştu. Wagner'in eski kapasitede olmadığını vurgulayan Sözcü Ryder, "Bu aşamada, Wagner güçlerinin Ukrayna'daki operasyonlara destek verecek bir kapasitede olmadıkları kanaatindeyiz" dedi.

Wagner grubu, 23 Haziran'da isyan başlatmış ve 1 gün süren isyanın ardından geri adım atmıştı. İsyanın kısa sürede son bulmasının ardından Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, 27 Haziran'da Prigojin'in Belarus'ta olduğunu duyurmuş, ancak 6 Temmuz'da yaptığı bir başka açıklamada artık Belarus'ta değil Rusya'da olduğunu söylemişti.
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Wagner lideri Evgeny Prigojin'in kısa süreli isyandan 5 gün sonra 29 Haziran'da Kremlin'de görüştüğünü açıklamıştı.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Terör örgütü PKK'nın sözde Avrupa sorumlusu Senanik Öner ata tecavüz etti
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: Yeni harita yayımlandı!