ABD açıkladı: Misket bombaları Ukrayna'ya teslim edildi

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müşterek Kurmay Operasyon Direktörü Korgeneral Douglas Sims, ABD'ye ait misket bombalarının Ukrayna'ya gönderildiğini açıkladı.

ABD açıkladı: Misket bombaları Ukrayna'ya teslim edildi
ABD açıkladı: Misket bombaları Ukrayna'ya teslim edildi
GİRİŞ 14.07.2023 16:25 GÜNCELLEME 14.07.2023 16:25
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müşterek Kurmay Operasyon Direktörü Korgeneral Douglas Sims, gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Korgeneral Sims, bir gazetecinin misket bombalarının Ukrayna'ya teslim edilip edilmediğine yönelik sorusuna, "Misket bombaları şu anda Ukrayna'da" şeklinde yanıt verdi.

Korgeneral Douglas Sims

Başka bir gazetecinin, "Ukrayna'ya ulaştığını söylediğiniz misket bombaları, ABD DPICM'leri mi (Misket Bombası olarak bilinen çift amaçlı geliştirilmiş konvansiyonel mühimmat) yoksa müttefiklerin misket bombaları mı?" sorusuna ise Sims, "Her ikisi de. Bazılarının daha önce üçüncü bir ülke tarafından sağlandığını biliyoruz. Ancak evet, ABD'nin misket bombaları Ukrayna'da" cevabını verdi.

RUSYA: BİZDE DAHA GÜÇLÜLERİ VAR

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya'nın elinde daha etkili misket bombaları olduğunu söyleyerek, "Amerika ve Ukrayna da Misket Bombaları Sözleşmesi'nde değil. ABD, Ukrayna'ya misket bombası gönderirse, Rusya Silahlı Kuvvetleri cevap olarak Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne karşı benzer silahları kullanmak zorunda kalacak. Söylendiği gibi, Rusya'nın tüm durumlar için misket bombalarına sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Bunlar, aynı zamanda ABD'ninkine göre daha etkili ve çeşitlidir" demişti.

MİSKET BOMBASI NEDİR?

"Bomba içinde bomba" olarak bilinen misket bombası, hedefe atıldığında "ana bomba" infilak edince içindeki onlarca bombacık da çok geniş alana yayılarak arka arkaya patlıyor.

Havadan da karadan da atılabilen ve havada kırılarak açılan misket bombaları, birkaç futbol sahası büyüklüğündeki alana 200 civarında bombacık bırakabiliyor.

Mühimmatın atıldığı bölgedekiler ölüyor ya da yaralanıyor. Çok sayıda bombacığın hemen infilak etmemesi durumunda kara mayınları gibi yıllar sonra sivilleri öldürebiliyor ya da yaralayabiliyor.

3 ÜLKE DE İMZACI DEĞİL

Aralık 2008'de Oslo'da imzalanan, bağlayıcı bir uluslararası yasa olarak 1 Ağustos 2010'da yürürlülüğe giren ve toplam 111 ülkenin imzaladığı Misket Bombaları Sözleşmesi'nin ABD ve Rusya gibi Ukrayna da imzacısı değil.

KAYNAK: HABER7, İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 26
  • Malazgirt...71 9 ay önce Şikayet Et
    Siz yaptınız mı herşey normal....
    Cevapla
  • Vatandaş 9 ay önce Şikayet Et
    Sözde barış lügatı parçalayanların özde ne yaptıklarına bakın. Resmen üçüncü dünya savaşına davetiye çıkarıyorlar.
    Cevapla
  • anti münafik 9 ay önce Şikayet Et
    ey abd ay israil ey ab diye ahkam kesenler ikili oynayarak canim abd diye kurani kerim yakanlara destek ciktilar putin bunlardan daha delikanli
    Cevapla
  • hak 9 ay önce Şikayet Et
    abd cami duvarına işiyor, belasını bulacaktır, rusya yı japonya ile karıştırıyor
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Biz kullanmadan katliam yapmakla suçlanırız. Kendileri açıktan veriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar duyurdu! Türkiye ve ABD arasında dev LNG anlaşması imzalandı
İstanbul'da faciadan dönüldü! Uçağın iniş takımları açılmadı