Rusya’da, cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklandı

Rusya Parlamentosunun alt kanadı Devlet Duması, ülkede cinsiyet değişikliği yapılmasını yasaklayan yasa tasarısını kabul etti. Daha önce ameliyat olarak evlenenlerin evlilikleri de iptal edildi ve evlat edinmeleri yasaklandı.

Rusya’da, cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklandı
Rusya’da, cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklandı
GİRİŞ 14.07.2023 22:26 GÜNCELLEME 14.07.2023 22:26
Bu Habere 223 Yorum Yapılmış

Parlamento genel kurulunda oylaması yapılarak kabul edilen tasarıyla ülkede cinsiyet değişikliği yapılması yasaklandı.

Buna göre, cinsiyet değişikliği için ameliyat yapılması ve hormon tedavisi gerçekleştirilemeyecek.

RUS LGBT'LİLERİN EVLİLİKLERİ İPTAL EDİLDİ VE EVLAT EDİNMELERİ YASAKLANDI

Ülkede halihazırda cinsiyet değişikliği yapmış kişilere de çeşitli kısıtlamalar getirilen yasa tasarısına göre, söz konusu vatandaşların evlilikleri geçersiz sayılacak ve evlatlık edinemeyecekler.

Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, ABD’de cinsiyet değişikliği ameliyatlarının son 10 yılda 50 kat arttığına işaret ederek, "İnanılmaz bir eğilim! Bu, milleti yozlaşmaya götüren yoldur." ifadesini kullandı.

Rusya’nın ise cinsiyet değişikliğini yasakladığını kaydeden Volodin, "Bu karar vatandaşlarımızı ve çocuklarımızı koruyor." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 223
  • Realite 9 ay önce Şikayet Et
    Ukraynada kiralık annelere devam etsin.Anasiz büyüyecek anasını hiç tanımayacak insanlardan olusan bir dünya kurmaya çalışsın.Putin ailenin temel değerlerini biliyor ve bunu uyguluyor.laf yapmıyor fiilen uyguluyor.
    Cevapla
  • Hak kun 9 ay önce Şikayet Et
    Bizimkiler bunu duyunca utanacak halleri varmıdır acaba çok merak ediyorum. ALLAH'ın net olan kanunlarını uygulayan bir Müslüman ülkesi değil de bir hristiyan ülkesi, bize gerçekten yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun adamım
    Cevapla
  • Mahmut 9 ay önce Şikayet Et
    İş te bu bizimkiler de bön bön baksın her tarafa 15 temmuz ismi verin vatandaş destanı ama her şeyin acısı vatandaştan çıkarılsın zam zam zamada zam zam
    Cevapla
  • Hakkı 9 ay önce Şikayet Et
    Ukraynada istediğini alamadığı için batıya muhalefet eden batılın diğer yüzü. İmanla ilgisi yok
    Cevapla
  • Tosun 9 ay önce Şikayet Et
    Az ötede ağla, rusya bu kanunların yürürlüğe gireceğini savaştan yaklaşık bir sene önce duyurdu. Biraz araştırın ondan sonra yorum yapın lütfen.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den çok sayıda ile sarı kodlu uyarı: İstanbul'da kritik saatler!
40 gün 40 gece mağarada kaldılar! "Zaman kavramımız bozuldu"