Yunan basını: Türkiye'nin başarılı manevraları meyvesini verdi

Başkan Erdoğan'ın NATO Zirvesi'ndeki 'galibiyetini' inceleyen Yunan gazetesi "Batı, Türkiye'yi 'yeri doldurulamaz' olarak görüyor. Türkiye'nin başarılı manevraları meyvelerini verdi" diyerek Türkiye'nin kazanımlarını bir bir sıraladı.

GİRİŞ 16.07.2023 12:59 GÜNCELLEME 16.07.2023 14:02
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Yunanistan, günlerdir Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile başbakanları Kiryakos Miçotakis'in Lityvanya'nı başkenti Vilnius'taki görüşmesini bekliyordu. NATO Zirvesi kapsamında gerçekleşen görüşmenin iki taraf için de çok olumlu geçtiği bildirildi.

Yunan basınında ise günlerdir zirvedeki görüşmenin detayları analiz ediliyor. Yunanistan'ın savunma gazetelerinden Defence Point'te ise dikkat çeken bir analiz yayımlandı.

TÜRKİYE İÇİN MAĞLUBİYET YOK

"Hüsnükuruntu! Türkiye için mağlubiyet yok' başlıklı haberde "İki şey merak ediliyor Yunanistan ve Türkiye kazandı mı yoksa kaybetti mi?" sorusu soruldu.

Analizde, "Batı için Türkiye hala 'yeri doldurulamaz' olarak görülmekte" sözlerine yer verildi. Yenilginin söz konusu dahi olmadığına dikkat çekildi.

BAŞARILI BİR TÜRK MANEVRASI

Türkiye'nin istediklerini alabilmek için güzel hamleler yaptığını ifade eden gazete, "Bunun neden bir kayıp olduğunu ifade ediyorsunuz ki bu başarılı bir Türk manevrası" dedi.

Bunun yanı sıra dengelerin oturduğu düzende Türkiye'nin ne yönde olacağına ya da nasıl bir politika izleyeceğine de yine kendisinin karar vereceğine dikkat çekildi.

Haberde "Avrupa'nın en değiştirilmez hukuk kültürüne sahip İsveç'in mevzuatını değiştirmeye ikna eden Türkiye mi kaybetti? Biri bunu Türkiye'ye söyleme cesaretinde bulunabildi mi? Savunma sanayiini gelişirmek için sözler alan Türkiye mi kaybetti?" denildi.

 

KAYNAK: SABAH
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 47
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    tarih dersiymiş! sen kimsin? 1821 morada 40bin türkü katleden yunan değil midir?
    Cevapla
  • @Tarih Dersi cevap 9 ay önce Şikayet Et
    Siz ve sizin gibi düşünün bireylerin aklı ve fikri intikam kan davası peşindemi? Bu düşünce kimseyi faydası yok! Savaş ademoğlunun tabiatında var"Habil ve Kabil"! Ama her savaş ve kavgadan sonra barışmakta var yüzyıllarca kavga ve kan davası yürütülmez dar kafalı düşünce! Fransız Almanlar yüzyılarca savaş yaptı bugün barìş içinde AB üyesi! Hepimiz birbirimizin günahını affedelilim!
    Cevapla
  • Tarih Dersi 9 ay önce Şikayet Et
    Türk Yunan kardeşliği 2300 senelik geçmiş tarihi var Büyük Iskenderin torunları bugün orta asyasına Grek-Baktriya Krallığı kurmuşlardır! Selçuklu Bizans ile beraber mütefik olup Persler ile mücadele etmişdir! Boş din inanç kavgasına gerek yok herkes kendi ve başkaların dinine saygı göstersin! Türkiye olarak AB üyesi olalım!
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Avrupa'da ana muhalefet gibi hiç kazanamıyor.
    Cevapla
  • Ömer 9 ay önce Şikayet Et
    AB üyesi olalım! AB eski adıyla Roma Imparatorluğun yine bir parçası olalım! AB eksiği olsa bile, Avrupa bizi, bizde Avrupayı iyi tanıyoruz! Çin=BRiCS o tam bir tuzak! AB Avrupalı BRiCS=Çinden yüz bin kere iyilerdir! Etiksiz Çinin ipi ile kuyuya inilmez! Çin=BRiCS 3.21 Milyar aç çinlisi bize yicek ekmek bırakmaz! Dinsiz Çinli, Pakistanı ve daha nice ülkeleri borç tuzağıní düşürdü!
    Cevapla
  • Arif 9 ay önce Şikayet Et
    Aynen çok doğru bir tespit Ömer gardaş! Bizdeki çok bilmişler Avrupa ve batıya kızıp Çin liderliğinde BRiCS kucağına oturma peşindeler! Öfkeyle kalkan zararla oturur hesabı. Çinin kendine faydası yok bize faydası olsun kendi halkını köleleştirmiş ve daha nice milletleri sömürüyor. Google/ youtube da (China debt trap) ara ve bu din đüşmanı Çinden mümkün olduğu kadar uzak duralım!
    Cevapla
  • Kamilciğime 9 ay önce Şikayet Et
    Bu sefer ömer mi oldun kamil? Yazdıkların kopyala yapıştır olunca hemen her yerde farkediliyor aga be... :-)
    Cevapla
  • Zamlar 9 ay önce Şikayet Et
    Yunan basını zam yağmuruna tutulduğumuzdan haberdar mı acaba ? Her günümüz zam oldu.
    Cevapla
  • Recep 9 ay önce Şikayet Et
    Senin Yunanistan'ın ve Avrupa'nın Ekonomisinden Zamlarından haberin var mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü