Hong Kong: 'Sigara içenlere dik dik bakın''

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi Sağlık Bakanı Lo Çung-mau, vatandaşlara yasak alanlarda sigara içenlere "dik dik bakmalarını" tavsiye ederek, sigara karşıtı kültür inşa etme çağrısında bulundu.

Hong Kong: 'Sigara içenlere dik dik bakın''
Hong Kong: 'Sigara içenlere dik dik bakın''
GİRİŞ 17.07.2023 21:21 GÜNCELLEME 17.07.2023 21:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

South China Morning Post gazetesinin haberine göre, Bakan Lo, Hong Kong Yasama Konseyinin sağlık hizmetleri panelinde sigarayla mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Lo, güvenlik kamerası kayıtlarının yanı sıra vatandaşlar tarafından çekilen görüntülerin de yasak alanlarda sigara içenlerin tespitinde kullanılacağını belirtti.

Sigara kullanımının önlenmesi için yasalar geliştireceklerine dair söz veren Lo, "Sigara içmenin yasak olduğu alanlarda içenleri durdurmak için kolluk kuvvetleri gelmeden önce (biz) sigara içenlere dik dik bakabiliriz." dedi.

Lo, sigara karşıtlığının, otobüs beklerken sıraya girmek gibi yazılı olmayan ancak kültüre yerleşen bir kurala dönüşebileceğini söyledi.

Hong Kong'da mevcut yasalar kapsamında yasak alanlarda sigara içenler yaklaşık 192 dolar ceza ödüyor.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • Vatansever 9 ay önce Şikayet Et
    Bizde ne bakıyon dik dik diye bir tarafında söndürürler
    Cevapla
  • Başkentli 9 ay önce Şikayet Et
    Başkalarıda o zaman günah olduğu kuranda kesin bildirilmiş şeyleri yapanlara dik dik baksın,kapanmayan hatta açıldıkça açılan kadınlara,içki içen insanlara vs vs.
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    sigarayı kaldırın olsun
    Cevapla
  • değişik ilginç 9 ay önce Şikayet Et
    Ne bakıyon dik dik, De paranı mı vermedik,derlerse
    Cevapla
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    bizde olsa ne dik dik bakiyon diye adami döverler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu