Suudi Arabistan, yeni sezonda yurt dışından umreci kabulüne başlandığını duyurdu

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, hicri yılbaşıyla (1 Muharrem 1445) yurt dışından umreci kabulüne başlandığını açıkladı.

Suudi Arabistan, yeni sezonda yurt dışından umreci kabulüne başlandığını duyurdu
Suudi Arabistan, yeni sezonda yurt dışından umreci kabulüne başlandığını duyurdu
GİRİŞ 19.07.2023 20:54 GÜNCELLEME 19.07.2023 20:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, yeni umre sezonu için gerekli hazırlıkların yapıldığını, misafirlere en iyi şekilde hizmet sunabilmek ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışıldığını paylaşan Bakanlık, bugün hicri yılbaşıyla birlikte yeni sezonda, umreci kabulüne başlandığını duyurdu.

Suudi Arabistan: Yurt dışından gelen hacı adayı sayısı 1,5 milyonu aştı

NUSUK UYGULAMASI YAPILABİLİR

Hac ve Umre Bakanlığının kutsal topraklara umre ziyaretinde bulunan Müslümanların sayısında artışı sağlama çabalarına işaret edilen haberde, elektronik vize başvurularının hacı adayları ve umre ziyaretçilerinin işlerini kolaylaştırmak için hayata geçirilen "Nusuk" uygulamasından yapılabileceği hatırlatıldı.

Son Türk hacı kafilesi de kutsal topraklara ulaştı

TÜM ÜLKELERDEN BAŞVURULARIN ALINACAĞI AÇIKLANDI

Yurt dışından Mekke'ye umre ziyareti yapmak ve Medine'de de Mescid-i Nebevi'yi ziyaret etmek için tüm ülkelerden başvuruların gerçekleştirilebileceğine işaret edildi.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 9 ay önce Şikayet Et
    Ijı Helal be kardeşim doğru söylemişsin
    Cevapla
  • Fatih 9 ay önce Şikayet Et
    Mekke ve Medine ve hatta Kudüs ün yönetimi IIT ye devredilmeli. Mekke ve Medine suudlara terkedilemeyecek kadar kiymetli. Kazandıkları dünya kadar paraları Hristiyan futbolculara harcıyorlar. Ve Kudüs de bu teşkilatın yönetiminde olsa itrail bu kadar rahat hareket edemez. Ama Müslüman da nerde o birlik.
    Cevapla
  • …… 9 ay önce Şikayet Et
    Onların hacdan kazandığı para petrolden kazandıklarının cüz’ü bile değil. Böyle hep birbirimizi eleştirirsek nerde dediğiniz o birliği rüyanızda görürsünüz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Otobüs şoförleri seyir halindeyken yer değiştirdi