El Ezher'den İsveç ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı

Mısır'daki El Ezher Kurumu, Stockholm'de Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırıya tepki olarak Müslümanları İsveç ürünlerini boykot etmeye çağırdı.

El Ezher'den İsveç ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı
El Ezher'den İsveç ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı
GİRİŞ 21.07.2023 13:16 GÜNCELLEME 21.07.2023 13:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

El Ezher'in Twitter hesabından yapılan yazılı açıklamada, İsveç makamlarının sözde "ifade özgürlüğünü" gerekçe göstererek İslam'ın kutsallarına karşı sürdürdüğü kışkırtıcı eylemler şiddetle kınandı.

İsveç'in Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına izin veren tutumunu sürdürmesi "terör ve düşmanlığa destek" olarak nitelendirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu terör suçlularının Kur'an-ı Kerim'i yakmasına izin vermek, İslam'ın yanı sıra diğer dinler ve insanlara karşı suç işleme anlamına geliyor. Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar, gerçek özgürlükten ve dinlere saygıdan uzak olduklarını kanıtlayan bu toplulukların alnında duran bir lekedir. Ezher, dünyadaki tüm özgür insanları Kur'an-ı Kerim'e destek için İsveç ürünlerini boykot etmeyi sürdürmeye davet ediyor."

İsveç'in Kur'an-ı Kerim'e yönelik tutumuna karşı kararlı bir duruş sergilememenin "suçluları teşvik" anlamı taşıyacağı vurgulanan açıklamada, İslam ve Arap ülkelerine İsveç'in Müslümanlara yönelik politikaları karşısındaki duruşlarında birlik olmaları çağrısı yapıldı.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar

İsveç'te Irak asıllı Salwan Momika adlı şahıs Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin yanı sıra Rusya'nın da aralarında bulunduğu bazı ülkeler olaya tepki göstermişti.

Momika, dün de Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklarının altına alarak İslam dinine hakaret etmişti.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar nedeniyle Irak yönetimi dün İsveç'in Bağdat Büyükelçisi Jessica Svardstrom'un ülkeyi terk etmesini istemişti.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Dışişleri Bakanlığına Irak'ın İsveç Büyükelçiliği Maslahatgüzarı'nı da geri çekmesi talimatı vermişti.

KAYNAK: AA
Erkan TALU Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erkan TALU

Editör Hakkında

Elazığ'da doğdu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine eğitimler aldı. Haberciliğe "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı; daha sonra Haber 7'ye geçti. Kariyerine, Haber7'de "editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 7
  • DOBRA 1 yıl önce Şikayet Et
    islam aleminin tepkisi çok zayıf, İsveç de bundan yüz buluyor. tüm büyükelçilikler kapatılmalı ve İsveç malları boykot edilmeli
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen boykot silahını kullanalım
    Cevapla
  • HaymanaLi 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu İslam ve Müslüman düşmanı insanların en zayıf noktası mallarını boykot edelim o zaman görüşürüz nasıl geri adım atiyorlar
    Cevapla
  • Gerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    İsveç markaları Müslüman ülkelerden bir bir kovulsa bakın görün nasıl engelliyorlar yakma olaylarını.
    Cevapla
  • aaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    KAFİRİN bütün ürünleri boykot edilmeli ve cezası kesilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası'ndan son dakika TL kararı! O uygulama kaldırıldı, oranlar değişti
Siber Güvenlik Teşkilatı nasıl olacak? İşte detaylar