Skandallara sahne olan İsveç'e karşı hamle! Statüsü askıya alındı!

İslam İşbirliği Teşkilatı, İİT İcra Komitesinin 2 Temmuz 2023'te gerçekleştirdiği olağanüstü toplantısında alınan kararların hayata geçirilmeye başlandığı belirtilerek, İsveç'in İİT Özel Temsilciliği statüsünün askıya alındığını açıkladı.

GİRİŞ 23.07.2023 20:02 GÜNCELLEME 24.07.2023 09:31
Bu Habere 128 Yorum Yapılmış

Bu doğrultuda, söz konusu toplantıda alınan, "İİT Genel Sekreterliği ile Kur'an-ı Kerim ve diğer İslami sembollere hakaret edilen bir devlet arasındaki resmi statünün gözden geçirilmesine" dönük karar uyarınca İsveç'in İİT Özel Temsilciliği statüsünün askıya alındığı kaydedildi.

Açıklamada, İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha'nın söz konusu kararı, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'e ilettiği ifade edildi.

İİT'DEN TEŞKİLATTAKİ ÜYELERİ KARŞI ADIMLAR ATMAYA ÇAĞIRDI

İİT Genel Sekreteri, teşkilat üyesi bazı ülkelerin, İslami değerlere yönelik mükerrer saldırıları protesto için aldığı kararları memnuniyetle karşıladı ve tüm üye ülkeleri bu tür eylemlere karşı pozisyonlarını ifade edecek adımlar atmaya çağırdı.

"SIRADAN İSLAMAFOBİK OLAYLAR DEĞİL"

Kur'an-ı Kerim'in ayaklar altına alınması, Hazreti Muhammed'e ve İslami sembollere hakaret edilmesinin sıradan İslamofobi olayları olmadığını vurgulayan Genel Sekreter Taha, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi tarafından yakın zamanda kabul edilen "ayrımcılığa ve şiddete teşvik eden dini nefretle mücadele" kararına uymanın önemine işaret etti.

Açıklamada, İİT'nin bu saldırıları görüşmek ve gereken kararları almak için en kısa zamanda dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplantı düzenlemek için hazırlıklarını sürdürdüğü bilgisi verildi.

İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 128
  • Harun 9 ay önce Şikayet Et
    İstediğiniz kadar Kur'an-ı Kerim'e saldırın. Sonunda o bütün dünyaya hakîm olacak.
    Cevapla
  • Memet 9 ay önce Şikayet Et
    Bütün şehir hastanelerini Danimarka firması işletiyor vermeyin ihaleleri alın size bit oldu halen adamlara ihaleler veriliyor
    Cevapla
  • Hakikî türk 9 ay önce Şikayet Et
    TBMM den işveren üyeliğine evet çıkarsa yuh olsun
    Cevapla
  • Ali 9 ay önce Şikayet Et
    Vay be koca İslam dünyasının tepkisine bak! Şimdi isveç çok korkmuştur.
    Cevapla
  • Memet 9 ay önce Şikayet Et
    Abi bütün hastane ihaleleri Danimarka şirketi İss işletiyor hani tepki filim
    Cevapla
  • Mustafa Akın 9 ay önce Şikayet Et
    Bunlar İslam Topluluğuna üye miymiş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!